«Τεράστιο ρίσκο η ανάπτυξη νέων IPs» - Νέες δηλώσεις από το PlayStation

Ο Jim Ryan ξανά σε νέες δηλώσεις
23 Νοεμβρίου 2020 08:23
«Τεράστιο ρίσκο η ανάπτυξη νέων IPs» - Νέες δηλώσεις από το PlayStation

Αδιαμφισβήτητα, η κυκλοφορία ενός ολοκαίνουργιου IP είναι τεράστιο ρίσκο στη σημερινή εποχή, καθώς πλέον το κόστος ανάπτυξης -ειδικά για τις AAA κυκλοφορίες- έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Ακριβώς το ίδιο φαίνεται πως ισχύει ακόμα και για τους platform holders, όπως το PlayStation.

Αναλυτικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γνωστό περιοδικό του χώρου, GQ, ο CEO της Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, επισήμανε πως η κυκλοφορία ενός νέου IP φέρει τεράστιο ρίσκο, εξαιτίας του γιγαντιαίου κόστους παραγωγής. Συγκεκριμένα, δήλωσε πως το κόστος αυτό φτάνει μέχρι και τα 100 εκατομμύρια και για το λόγο αυτό η Sony εξετάζει πολύ προσεκτικά τις κυκλοφορίες της, κρατώντας μια ισορροπία μεταξύ sequels και νέων franchises.

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης:

Έχουμε επενδύσει πολύ και οργανικά κατά τη διάρκεια της γενιάς του PS4, περισσότερο από ό, τι συνειδητοποιεί ο κόσμος, ενώ προσθέσαμε και την Insomniac Games μέσω της εξαγοράς. Δημιουργούμε σπουδαία παιχνίδια αυτή τη στιγμή και σίγουρα σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε σπουδαία παιχνίδια στο μέλλον.

Το θέμα, όμως, με αυτά τα blockbuster παιχνίδια είναι ότι χρειάζονται και ‘box office κυκλοφορία’. Κοστίζει περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια για να δημιουργηθεί και να έρθει στην αγορά ένα καινούργιο IP αυτές τις μέρες  - ένα πολύ επικίνδυνο πράγμα που κάναμε τέσσερις φορές στη γενιά του PS4.

Στη λίστα των τεσσάρων αυτών παιχνιδιών, ο Ryan εντάσσει τα Ghost of Tsushima και Horizon: Zero Dawn, τα οποία τα πήγαν εξαιρετικά, με εκατομμύρια πωλήσεις το καθένα. Έτσι, λοιπόν, πρόσθεσε στη συνέχεια:

Έχουμε έναν οργανισμό διαχείρισης που βρίσκεται πάνω από τα μεμονωμένα στούντιο και ένα από τα πράγματα που εξετάζουμε πολύ είναι το portfolio μας. Εξετάζουμε την ισορροπία μεταξύ των νέων κυκλοφοριών από λατρεμένες σειρές, όπως τα God Of War και Uncharted, αλλά και το πως μπορούμε να φρεσκάρουμε τα πράγματα με νέα IP, όπως τα Horizon Zero Dawn και Ghost Of Tsushima. Το σκεφτόμαστε πολύ βαθιά και πολύ προσεκτικά.

Πώς σας φαίνονται οι δηλώσεις του Ryan; Περιμένουμε τα σχόλιά σας!