Το Assassin’s Creed Valhalla έσπασε το επί χρόνια σερί του Call of Duty

Όσον αφορά την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου
16 Νοεμβρίου 2020 17:38
Το Assassin’s Creed Valhalla έσπασε το επί χρόνια σερί του Call of Duty

Όπως φαίνεται, το ολοκαίνουργιο κεφάλαιο της σειράς Assassin’s Creed διαγράφει μια εκπληκτική εμπορική πορεία και μάλιστα κατάφερε να βάλει μια μικρή ‘τρικλοποδιά’ στο Call of Duty: Black Ops Cold War. Συγκεκριμένα, το Assassin’s Creed Valhalla κατέλαβε την πρώτη θέση των UK Charts, στερώντας από το Call of Duty: Black Ops Cold War το “θρόνο”. Είναι η πρώτη φορά μετά από 13 ολόκληρα χρόνια που το Call of Duty δεν βρίσκεται στην κορυφή των charts του Ηνωμένου Βασιλείου την εβδομάδα της κυκλοφορίας του.

Αδιαμφισβήτητα, η retail αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου είναι αρκετά διαφορετική φέτος εξαιτίας της πανδημίας, με τους περισσότερους παίκτες να προτιμούν τα ψηφιακά αντίτυπα. Δεν μπορούμε, λοιπόν, με βεβαιότητα να ξέρουμε αν το Assassin’s Creed Valhalla ήταν όντως η εμπορικότερη κυκλοφορία της εβδομάδας γενικότερα, αφού στα UK Charts δεν συνυπολογίζονται οι ψηφιακές πωλήσεις.

Σε δήλωση που παραχώρησε η Activision, επισημαίνεται πως το Call of Duty: Black Ops Cold War έσπασε το ρεκόρ παγκόσμιων ψηφιακών πωλήσεων για την ημερά κυκλοφορίας του,  σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι του franchise.

Αντίστοιχα και το ντεμπούτο του Valhalla ήταν γιγαντιαίο, με το παιχνίδι να σημειώνει 42% περισσότερες πωλήσεις από το αντίστοιχο launch του Odyssey. To 18% των πωλήσεων αφορά την PS5 έκδοση, το 42% την έκδοση του PS4 και το 40% την κοινή Xbox έκδοση.

Παρόλο που το PS5 δεν κυκλοφόρησε ακόμη, στα UK Charts της εβδομάδας που ολοκληρώθηκε στις 14 Νοεμβρίου συναντάμε διάφορους τίτλους του, αφού τα παιχνίδια ανέβηκαν νωρίτερα στα ράφια. Οι δέκα εμπορικότεροι retail τίτλοι της εβδομάδας διαμορφώνονται, λοιπόν, ως εξής:

  1. Assassin's Creed Valhalla
  2. Call of Duty: Black Ops Cold War
  3. Marvel's Spider-Man: Miles Morales
  4. FIFA 21
  5. Animal Crossing: New Horizons
  6. Demon's Souls
  7. Super Mario 3D All-Stars
  8. Mario Kart 8: Deluxe
  9. Minecraft (Switch)
  10. Watch Dogs: Legion