Οι gaming πωλήσεις έσπασαν κάθε ρεκόρ φέτος - Στην κορυφή το Among Us 

Για το διάστημα του Ιουλίου-Σεπτεμβρίου

Οι gaming πωλήσεις έσπασαν κάθε ρεκόρ φέτος - Στην κορυφή το Among Us

Παρόλο που βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη οικονομική (και μη) χρονιά, φαίνεται ότι περισσότεροι στράφηκαν στο gaming ελέω καραντίνας. Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει το NPD, από τις αρχές του Ιουλίου μέχρι και τον Σεπτέμβριο, οι πωλήσεις των παιχνιδιών και όσα σχετίζονται με αυτό, σημείωσαν τεράστιο ρεκόρ όσον αφορά τις ΗΠΑ.    

Πιο αναλυτικά, τα παιχνίδια, οι κονσόλες και τα gaming αξεσουάρ στο προαναφερθέν διάστημα, άγγιξαν σε έσοδα τα $11.2 δις, σημειώνοντας μια μεγάλη αύξηση του 24% σε σχέση με πέρυσι. Επίσης, τα $10.4 δις, αφορούσαν μόνο software και άλλο περιεχόμενο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετά μεγάλη άνοδο είδαν και οι mobile αγορές.

Στη κορυφή του software φιγουράρει (χωρίς ιδιαίτερη έκπληξη) ο indie τίτλος, Among Us, ο οποίος κατάφερε στο ίδιο διάστημα να ξεπεράσει μεγάλους ΑΑΑ τίτλους σε πωλήσεις, όπως τα NBA 2K21, Super Mario 3D All-Stars, Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2, Ghost of Tsushima, όπως επίσης και άλλα franchises, συμπεριλαμβανομένων των Animal Crossing: New Horizons, Call of Duty: Modern Warfare, Fortnite και Minecraft.

Όσο για το ποιος τίτλος δεν τα πήγε και τόσο καλά σε πωλήσεις αυτός είναι το Marvel's Avengers της Square Enix.

Όπως εκτιμούν οι αναλυτές, οι πωλήσεις αυτές όχι μόνο δεν πρόκειται να πατήσουν φρένο, αλλά ελέω της εορταστικής περιόδου και με τις next-gen κονσόλες της Sony και της Microsoft να έχουν μόλις κάνει ποδαρικό, θα συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό.

1 σχολιο(α)