Το PS4 θα έχει ζωή για κάμποσα χρόνια ακόμη - Όλα όσα είπε στέλεχος της Sony

Όλα αυτά σύμφωνα με τον Hideaki Nishino, επικεφαλής σχεδιασμού της πλατφόρμας PlayStation
11 Νοεμβρίου 2020 15:36
Το PS4 θα έχει ζωή για κάμποσα χρόνια ακόμη - Όλα όσα είπε στέλεχος της Sony

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του AV Watch, η Sony προβλέπει ότι θα κυκλοφορούν παιχνίδια στο PlayStation 4, παράλληλα με το PS5, με την μεταβατική περίοδο, σύμφωνα με τον επικεφαλής του σχεδιασμού της πλατφόρμας, Hideaki Nishino, να διαρκεί περίπου τρία χρόνια.

Ο Nishino πρόσθεσε ότι καταλαβαίνει γιατί οι developers θα ήθελαν να συνεχίσουν να κυκλοφορούν τα παιχνίδια τους στις κονσόλες προηγούμενης γενιάς, αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει όταν μεγαλώσει η βάση παικτών του PS5.

Για κάποιο χρονικό διάστημα, ζητάμε από τους developers να αναπτύξουν παιχνίδια για το PS4, αλλά και το PS5, προς τέρψιν του cross-generation. Οι ομάδες ανάπτυξης θα χρειαστούν παραπάνω χρόνο για να αρχίσουν να εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες του PS5, όπως είναι ο SSD του, καθώς και ο πιο ισχυρός CPU και GPU της κονσόλας.

Στην πραγματικότητα, μπορεί να μην είναι ακόμη εύκολο να αναπτύξει κάποιος παιχνίδια μόνο για το PS5 και προς το παρόν η ανάπτυξη παιχνιδιών για το PS4 καθίσταται απαραίτητη.

Δεν είναι μια PlayStation κονσόλα εάν δεν ετοιμάσεις ένα σύστημα που οι developers θα χρησιμοποιούν για κάμποσα χρόνια.

Ποια είναι η άποψή σας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα; Πείτε μας στα σχόλια. Το PlayStation 5 πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 19 Νοεμβρίου.