Επίσημο: Η Take-Two εξαγόρασε την Codemasters για $994 εκατομμύρια

Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2021
10 Νοεμβρίου 2020 15:52
Επίσημο: Η Take-Two εξαγόρασε την Codemasters για $994 εκατομμύρια

Οι φήμες που κυκλοφόρησαν πριν μερικά 24ωρα για την πιθανή εξαγορά της Codemasters από την Take-Two, τελικά επιβεβαιώθηκαν. Μέσα από το Businesswire ανακοινώθηκε και επίσημα πως η Take-Two Interactive προχώρησε στην απόκτηση της, με ένα deal που αγγίζει σχεδόν το $1 δισεκατομμύριο (συγκεκριμένα 994 εκατομμύρια δολάρια). 

Όπως μεταδίδει το VGC, η δημιουργός εταιρία των F1 2020 και DiRT 5 θα λειτουργεί υπό την επωνυμία της 2K, διατηρώντας όμως την ηγεσία των CEO, Frank Sagnier και CFO, Rashid Varachia. Αξίζει να αναφερθεί πώς η βρετανική publisher πρόσφατα απέκτησε τα δικαιώματα του FIA WRC και πέρυσι προχώρησε στην εξαγορά της Slightly Mad Studios, γνωστής για τη σειρά παιχνιδιών Project Cars. 

Με αυτή τη συμφωνία, όπως δήλωσε ο CEO της Take-Two, Strauss Zelnick, η εταιρία θα ενισχύσει το portfolio τίτλων της, καθώς θα διευρύνει την γκάμα των αθλητικών τίτλων που προσφέρει με την εξειδίκευση της Codemasters στο racing genre. 

Τέλος, η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2021 καθώς απομένει μόνο να συμφωνήσουν και οι μέτοχοι στο επόμενο meeting τους.