Στο τραπέζι η εξαγορά της Codemasters από την Take-Two

Θα κλείσει η συμφωνία;
08 Νοεμβρίου 2020 11:30
Στο τραπέζι η εξαγορά της Codemasters από την Take-Two

Το παιχνίδι των εξαγορών όπως φαίνεται έχει πάρει φωτιά τον τελευταίο καιρό στη βιομηχανία των video games. Σειρά αυτή τη φορά έχει η Codemasters, η οποία μέσω μια αναφοράς σε επενδυτές, επιβεβαίωσε την πιθανή εξαγορά της από την Take-Two.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτή, η εκδότρια εταιρία των Rockstar Games και 2K Games, πρόσφερε στη δημιουργό των Dirt παιχνιδιών το ποσό των $973,48 εκατομμυρίων. Αυτό ωστόσο που προκαλεί εντύπωση, είναι πως η αγοραία αξία της Codemasters κυμαίνεται στα $873,12. Μικρότερη δηλαδή σε σχέση με τα χρήματα που προσφέρει για την εξαγορά η Take-Two. Η πρόταση δεν είναι ακόμα οριστική και οι λεπτομέρειες ίσως τροποποιηθούν. Εάν όπως αναφέρεται η Take-Two κλειδώσει μια σταθερή προσφορά, η Codemasters έχει δηλώσει ήδη ότι θα προτείνει ομόφωνα στους μετόχους να αποδεχθούν τη συμφωνία.

Επιπλέον, η Take-Two προέβη σε δική της ανακοίνωση, επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενα της Codemasters, συμπληρώνοντας το πως ακριβώς οι δυο εταιρίες θα επωφεληθούν.

Πιστεύουμε ότι ο συνδυασμός Take-Two και Codemasters θα φέρει μαζί δυο παγκόσμιας κλάσης portfolios στον τομέα της interactive ψυχαγωγίας, γεγονός που θα εφαρμόσει απόλυτα με το όραμα της 2K στο racing genre. Επιπλέον, πιστεύουμε ότι η Codemasters θα ωφεληθεί τόσο από την αξιοπιστία που φέρει η Take-Two στο παγκόσμιο δίκτυο διανομής, όσο κι από την εμπειρία της 2K στο publishing, συμπεριλαμβανομένων των live λειτουργιών, τα analytics, το product και brand development και βεβαίως το marketing.

Η Take-Two έχει έως τις 4 Δεκεμβρίου μέχρι να αποφασίσει (ή και όχι) μια σταθερή προσφορά. Η προθεσμία ωστόσο μπορεί να παραταθεί. Για ό,τι νεότερο μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.