Microsoft: Το Xbox Game Pass δεν είναι το Netflix του Gaming

«Σκεφτόμαστε εντελώς διαφορετικά»
05 Νοεμβρίου 2020 11:10
Microsoft: Το Xbox Game Pass δεν είναι το Netflix του Gaming

Το Xbox Games Pass είναι αναμφίβολα μια συνδρομητική υπηρεσία που ήρθε για να μείνει, προσφέροντας μια τεράστια βιβλιοθήκη παιχνιδιών, στην οποία ο κάθε gamer μπορεί να παίξει ή να δοκιμάσει μια αρκετά ικανοποιητική γκάμα τίτλων, για όλα τα γούστα. Σίγουρα αρκετοί παίκτες κατά καιρούς, έχουν συγκρίνει το Game Pass με την αντίστοιχη streaming υπηρεσία ταινιών, αναφερόμενοι σε αυτή ως το "Netflix του Gaming".

Η ίδια η Microsoft ωστόσο, φαίνεται να μη συμφωνεί ιδιαίτερα με αυτόν τον όρο. Ο Jason Ronald μιλώντας στο Inverse, δήλωσε πως είναι κολακευτικό που οι gamers το συγκρίνουν με την δημοφιλή streaming υπηρεσία, όμως, το Game Pass είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.   

Το να μας συγκρίνουν με το Netflix είναι ομολογουμένως αρκετά κολακευτικό. Εμείς, ωστόσο, σκεφτόμαστε διαφορετικά. Στόχος μας είναι να βρούμε τρόπους ώστε να κάνουμε περισσότερους ανθρώπους να απολαύσουν την μορφή τέχνης που όλοι μας αγαπάμε.

Αρκετός κόσμος προτιμά το φυσικό μέσο, κάτι που το υποστηρίζουμε απόλυτα με το Xbox Series X. Από την άλλη, υπάρχει και το Game Pass, το οποίο δίνει τη ευκαιρία στους gamers να δοκιμάσουν και να παίξουν περισσότερα παιχνίδια.

Μπορεί για παράδειγμα κάποιος να είναι νέος σε ένα franchise ή να μην έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράζει πολλά παιχνίδια. Εμείς γκρεμίζουμε αυτό το τοίχος και σε αυτό ακριβώς έχουμε επικεντρωθεί. Να μπορεί δηλαδή κάποιος να παίξει τα παιχνίδια που αγαπάει και συγχρόνως να ανακαλύψει άλλα, που υπό διαφορετικές συνθήκες δεν θα είχε τη δυνατότητα να το κάνει.  

Την παραπάνω προσέγγιση καθώς και την αντίθεσή του σχετικά με τον όρο «Netflix of Games», επιβεβαίωσε στο USGamer και ο Phil Spencer, προσθέτοντας πως σε αντίθεση με την εν λόγω υπηρεσία, οι συνδρομητές του Game Pass μπορούν να αγοράσουν αν επιθυμούν το περιεχόμενο.  

Προσωπικά λατρεύω το γεγονός ότι ο κόσμος έχει τη δυνατότητα να αγοράσει το περιεχόμενο του Game Pass. Δεν υπάρχει κάποιος απώτερος σκοπός που να λέει ότι θέλουμε οπωσδήποτε να μετατρέψουμε τους πάντες σε συνδρομητές χωρίς να αγοράσουν ξανά τίποτα.

Γι’ αυτόν τον λόγο, με ενοχλεί λίγο όταν ακούω τον όρο «Netflix of Games». Θεωρούμε πως είναι πραγματικά υγιές κομμάτι της βιομηχανίας η δυνατότητα του να αγοράζει κάποιος τα παιχνίδια του. Δυνατό κομμάτι όμως, αποτελεί και το Games Pass, διότι αν κάποιος για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορεί να αγοράσει κάποιον τίτλο, έχει τη δυνατότητα με μια μόνο συνδρομή να αποκτήσει άμεσα πρόσβαση.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, οι συνδρομητές του Xbox Games άγγιξαν τα 15 εκατομμύρια, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι gamers έχουν αγκαλιάσει την υπηρεσία, όντας πλέον ένα αρκετά ισχυρό κίνητρο προς τις next gen κονσόλες της εταιρίας.