Την καλύτερη χρονιά του διανύει το Pokémon GO με έσοδα $1 δισ. για το 2020 

Συνολικά αγγίζει τα $4.2 δισεκατομμύρια

Την καλύτερη χρονιά του διανύει το Pokémon GO με έσοδα $1 δισ. για το 2020

Όπως φαίνεται το Pokémon GO συνεχίζει την αξιοθαύμαστη πορεία του και το 2020, σημειώνοντας την καλύτερη οικονομικά χρονιά του με έσοδα που άγγιξαν το $1 δισεκατομμύριο. Όπως αναφέρει το Sensor Tower, η εφαρμογή που επιτρέπει στους παίκτες να κυνηγήσουν στον πραγματικό κόσμο τα χαριτωμένα πλάσματα της Nintendo, απέφερε τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του το 2016, $832 εκατομμύρια, ενώ συνολικά μέχρι σήμερα έχει αγγίξει το αστρονομικό ποσό των $4.2 δισ.

Πιο αναλυτικά, μέσα στο 2020 είδε αύξηση 11% σε σχέση με πέρυσι και 30% τους πρώτους μήνες του χρόνου σε σχέση με το 2019. Όπως είναι αναμενόμενο, η κατάσταση της πανδημίας επηρέασε το παιχνίδι, ωθώντας την Niantic να προβεί σε προσωρινές αλλαγές, ώστε να βοηθήσει την εμπειρία των παικτών που θα έμεναν σπίτι. Επίσης, το η εταιρία αναλύσεων αναφέρει πως το Pokémon Go φέρει την τρίτη θέση στην παγκόσμια λίστα των mobile games, με το PUBG Mobile να κατέχει τη δεύτερη και το Honor of Kings την πρώτη.

Μέχρι σήμερα, στη κούρσα των πωλήσεων πρωτοστατούν οι Ηνωμένες Πολιτείες με έσοδα που φτάνουν τα $1.5 δις, ενώ ακολουθεί η Ιαπωνία με $1,3 δις και η Γερμανία με $238 εκατομμύρια. Απ’ την πλευρά των downloads, συνολικά το παιχνίδι έχει γίνει download σε 600 εκατομμύρια μοναδικές συσκευές, με τις ΗΠΑ να κατέχουν ξανά την πρωτιά με 109 εκατομμύρια installs, ενώ στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα ακολουθεί η Βραζιλία με 65.2 εκ. installs και το Μεξικό με 37.3 εκατομμύρια.

Όσον αφορά τα δύο κυρίαρχα app stores, στο Google Play έχει κατέβει 466 εκατομμύρια φορές κατέχοντας το 78% των downloads, ενώ σε Apple λογαριασμούς κατέχει το 22% με 132 εκατομμύρια downloads.

2 comment(s)

End of content

No more pages to load