O Gabe Newell σκοπεύει να στείλει το gnome του Half-Life 2 στο διάστημα

Συνεργασία με τη Rocket Lab για φιλανθρωπικό σκοπό
03 Νοεμβρίου 2020 12:02
O Gabe Newell σκοπεύει να στείλει το gnome του Half-Life 2 στο διάστημα

Οι achievement hunters σίγουρα θυμούνται τον πονοκέφαλο που τους προκάλεσε στο Half-Life 2: Episode Two το σπάνιο achievement «Little Rocket Man». Για όσους δεν θυμούνται, οι παίκτες έπρεπε να μεταφέρουν ένα αγαλματίδιο νάνου σχεδόν από την αρχή του παιχνιδιού, μέχρι το τέλος του και να το τοποθετήσουν στο rocket ship πριν την εκτόξευση. Ο ιδρυτής λοιπόν της Valve, Gabe Newell, ανακοίνωσε πως έχει σκοπό να αναπαραστήσει τη συγκεκριμένη διαδικασία στη πραγματικότητα για φιλανθρωπικό σκοπό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Polygon, ο Newell πρόκειται να εκτοξεύσει στο διάστημα μέσω της πρωτοβουλίας Rocket Lab ένα ίδιο αγαλματίδιο. Το αγαλματίδιο το οποίο φέρει το όνομα «Gnome Chompski» κι έχει χρησιμοποιηθεί σε αρκετά παιχνίδια της εταιρίας, δεν θα είναι φυσικά ένα οποιοδήποτε.

Η κατασκευή του την οποία έχει αναλάβει η Weta Workshop (γνωστή για το ειδικά εφέ των ταινιών Lord of the Rings), θα αποτελείται από τιτάνιο και θα είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να αντέξει τη θερμότητα και την πίεση. Όπως δήλωσε η εταιρία, το γεγονός θα καλυφθεί μέσω livestream επί πληρωμής και τα έσοδα από τις δωρεές θα σταλούν στη μονάδα παιδιατρικής εντατικής θεραπείας Starship, ένα παιδικό νοσοκομείο με έδρα το Auckland της Νέας Ζηλανδίας.

Η ημερομηνία της εκτόξευσης προ το παρόν δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, ωστόσο εικάζεται πως θα πραγματοποιηθεί περίπου δυο εβδομάδες μετά τις 15 Νοεμβρίου.