Διέλυσε τα ρεκόρ πωλήσεων το Modern Warfare - Μέσα σε ένα χρόνο έγινε το πιο επιτυχημένο Call of Duty

Το Warzone έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πορεία του
02 Νοεμβρίου 2020 16:06
Διέλυσε τα ρεκόρ πωλήσεων το Modern Warfare - Μέσα σε ένα χρόνο έγινε το πιο επιτυχημένο Call of Duty

Η Activision, μιλώντας σε επενδυτές (σύμφωνα με το Seeking Alpha) γνωστοποίησε ότι το Call of Duty: Modern Warfare είχε μια απίστευτη πορεία τους τελευταίους δώδεκα μήνες που βρίσκεται στην αγορά.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ότι πλέον ο τίτλος έχει τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία του franchise, όσον αφορά τις πωλήσεις του μέσα σε ένα χρόνο. Βέβαια, δεν διευκρίνισε ούτε και αποκάλυψε τα ακριβή νούμερα πωλήσεων. Αξίζει όμως να αναφερθεί, ότι τα 2/3 των πωλήσεών του προέρχονται από τις ψηφιακές του εκδόσεις.

Μάλιστα, η εταιρία κάνει λόγω και για την τρομερή αύξηση των παικτών ειδικά τους τελευταίους τρεις μήνες (μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου), ενώ συγκεκριμένα οι παίκτες των Call of Duty στο PC αυξήθηκαν κατά δέκα φορές το τελευταίο έτος.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Activision Blizzard, Daniel Alegre, μετέφερε:

Σε όλες τις πλατφόρμες, οι ώρες που παίχτηκαν στο Modern Warfare ήταν περίπου επτά φορές υψηλότερες σε σχέση με τον προηγούμενο τίτλο.

Είδαμε και πάλι σημαντική αύξηση των premium πωλήσεων από έτος σε έτος, καθώς οι παίκτες του Warzone επέλεξαν να αναβαθμίσουν στην πλήρη εμπειρία Call of Duty. Οι πωλήσεις του Modern Warfare (που σημειώθηκαν τους τελευταίους δώδεκα μήνες) είναι οι υψηλότερες στην ιστορία του franchise, με τα 2/3 να απευθύνονται σε ψηφιακές πωλήσεις.

Το Call of Duty: Modern Warfare κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2019 και σε λίγο καιρό το Black Ops Cold War πρόκειται να κάνει την εμφάνισή του για την τωρινή, τη νέα γενιά κονσολών και το PC.