Η ειδική δόνηση του DualSense του PS5 μπορεί να απενεργοποιηθεί

Η Sony επενδύει σε λειτουργίες προσβασιμότητας
01 Νοεμβρίου 2020 15:05
Η ειδική δόνηση του DualSense του PS5 μπορεί να απενεργοποιηθεί

Αδιαμφισβήτητα, η απτική ανάδραση και οι adaptive σκανδάλες είναι δύο από τα πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που φέρνει στο προσκήνιο το DualSense χειριστήριο του PS5. Ωστόσο, αν το επιθυμεί κάποιος ή αν είναι ανάγκη για να είναι πιο προσβάσιμη η κονσόλα σε άτομα με αναπηρία και τα δύο χαρακτηριστικά μπορούν να απενεργοποιηθούν εξ ολοκλήρου.

Συγκεκριμένα, μέσα από το επίσημο blog της Sony Interactive Entertainment, ανακοινώθηκαν τα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας του PS5. Πέρα από τη δυνατότητα απενεργοποίησης του haptic feedback και των adaptive triggers, το next-gen σύστημα θα προσφέρει πολλά ακόμη βοηθήματα για τις ομάδες που τα χρειάζονται.

Αρχικά, το PlayStation 5 θα προσφέρει λειτουργία φωνητικής υπαγόρευσης για γρήγορη εισαγωγή κειμένου, χωρίς να κάνει κάποιος χρήση του εικονικού πληκτρολογίου. Απλά θα μπορείτε να πείτε τις λέξεις και αυτές θα εμφανίζονται στην οθόνη. Συνεχίζοντας, το Screen Reader της κονσόλας θα παρέχει στους χρήστες με προβλήματα όρασης επιλογές για να ακούσουν όποιο κείμενο βρίσκεται στην οθόνη, ενώ οι κωφοί και βαρήκοοι χρήστες θα μπορούν να πληκτρολογήσουν μηνύματα κειμένου, τα οποία θα εκφωνούνται δυνατά στα άλλα μέλη του party για να συμμετέχουν ευκολότερα σε multiplayer εμπειρίες.

Αυτές οι δυνατότητες θα υποστηρίζουν περισσότερες γλώσσες στο PS5 παγκοσμίως, ενώ υπάρχουν και επιλογές για Closed Captions, για αλλαγή των πλήκτρων μέσω των Button Assignments, διευρυμένο color correction για άτομα με αχρωματοψία και πολλά ακόμη.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τις επιλογές προσβασιμότητας του PS5 και τα υπόλοιπα εγχειρήματα της εταιρίας πάνω σε αυτόν τον τομέα, πατώντας εδώ.