Η CD Projekt Red απαντά στις απειλές θανάτου από οργισμένους fans - «Είμαστε κι εμείς άνθρωποι»

Μετά την ανακοίνωση της καθυστέρησης
29 Οκτωβρίου 2020 14:15
Η CD Projekt Red απαντά στις απειλές θανάτου από οργισμένους fans - «Είμαστε κι εμείς άνθρωποι»

Όπως ανακοίνωσε η CD Projekt Red τις προάλλες, το πολυαναμενόμενο Cyberpunk 2077 έλαβε νέα καθυστέρηση, με την κυκλοφορία του να μεταφέρεται από τις 19 Νοεμβρίου στις 10 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, αυτό δεν άρεσε σε αρκετούς fans, με την gaming κοινότητα να αποδεικνύει για ακόμα μια φορά πόσο τοξική μπορεί να γίνει. Όπως, λοιπόν, αποκάλυψε ο senior game designer του παιχνιδιού, Andrzej Zawadzki, αρκετά μέλη της ομάδας δέχθηκαν απειλητικά μηνύματα για τη ζωή τους από οργισμένους fans, αναγκάζοντάς τον να τους απαντήσει στο Twitter δημόσια λέγοντας:

Καταλαβαίνω ότι έχετε απογοητευθεί, ότι είσαστε οργισμένοι και ότι θέλετε να ακουστεί η φωνή σας. Το να στέλνετε όμως απειλητικά μηνύματα για τις ζωές μας είναι εντελώς απαράδεκτο. Απλά είναι λάθος. Είμαστε κι εμείς άνθρωποι σαν εσάς.

Η αντίδραση, ωστόσο, των οργισμένων fans δε σχετίζεται μόνο με την ίδια την καθυστέρηση, αλλά με την αντίληψη πως τους κορόιδεψαν, με αρκετούς από αυτούς να υποδεικνύουν ένα συγκεκριμένο tweet από τις 26 Οκτωβρίου, το οποίο διαβεβαίωνε πως δεν θα υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις. Ο Fabian Mario Döhla (μέλος του Πολωνικού στούντιο) εξηγεί πως ο υπεύθυνος των κοινωνικών μέσων προφανώς δεν γνώριζε για την καθυστέρηση, επιβεβαιώνοντας σύμφωνα με μια αναφορά, πως το προσωπικό της CD Projekt Red άκουσε τα νέα ταυτόχρονα με όλους τους άλλους.

Είμαστε μια μεγάλη εταιρία και είναι σχεδόν αδύνατον να ενημερωθεί εκ των προτέρων κάθε υπάλληλος, κυρίως για νομικούς λόγους. Για εμένα είναι συνηθισμένη αυτή η κατάσταση. Ωστόσο, κατανοώ ότι μπορεί να μπερδέψει όσους είναι εκτός της εταιρίας. Κανένας δεν είχε την πρόθεση να πει ψέματα.

Το στούντιο τονίζει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η βελτιστοποίηση του τίτλου για εννέα διαφορετικές πλατφόρμες (Xbox One/X, PS4/Pro, Xbox Series X |S, PlayStation 5, PC και Stadia), ενώ η ομάδα εργάζεται από τα σπίτια της και συνεπώς με μειωμένη παραγωγικότητα. Οι 21 μέρες συνεπώς για ένα τόσο τεράστιο και σύνθετο παιχνίδι μπορούν να κάνουν τη διαφορά.