Εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα για PlayStation και Xbox λίγο πριν το τέλος της γενιάς

Με ‘πράσινα νούμερα’ κλείνουν και οι δύο εταιρίες
28 Οκτωβρίου 2020 16:26
Εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα για PlayStation και Xbox λίγο πριν το τέλος της γενιάς

Επισήμως βρισκόμαστε σε απόσταση αναπνοής από την άφιξη των Xbox Series X | S και PlayStation 5, τα οποία θα αφήσουν στο παρελθόν τα Xbox One και PlayStation 4 αντίστοιχα. Όπως φαίνεται, και οι δύο εταιρίες έκλεισαν το κεφάλαιο της τρέχουσας γενιάς με ‘πράσινα’ νούμερα. Συγκεκριμένα, Microsoft και Sony αποκάλυψαν τα οικονομικά τους αποτελέσματα για το πιο πρόσφατο τρίμηνο και είναι άκρως θετικά και στις δύο περιπτώσεις.

Ξεκινώντας με τη Sony, η οποία δημοσίευσε πολύ πιο αναλυτικά στοιχεία, το PlayStation είδε αύξηση 12% στα έσοδά του, σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό τρίμηνο. Συνολικά, η gaming πλατφόρμα γέμισε τα ταμεία της εταιρίας με 4.9 δισεκατομμύρια δολάρια. Ανοδική πορεία διέγραψε και το PlayStation Plus, το οποίο είδε άλλους 9 εκατομμύρια συνδρομητές, για να φτάσει συνολικά τους 45.9 εκατομμύρια. Αξιοσημείωτο είναι πως το PlayStation Network βιώνει τις καλύτερες ημέρες του, αφού πλέον οι πωλήσεις ψηφιακών παιχνιδιών έφτασαν στο 59%, ξεπερνώντας σημαντικά το retail.

Στο πλαίσιο της αποκάλυψης των οικονομικών αποτελεσμάτων, το αφεντικό του PlayStation, Jim Ryan, προέβη σε δηλώσεις σχετικά με τις προ-παραγγελίες του PS5 και τις πιθανότητες εξαγοράς νέων στούντιο. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα πατώντας εδώ και εδώ αντίστοιχα.

Περνώντας τώρα στο μέτωπο της Microsoft, το gaming τμήμα της αυξήθηκε κατά 22% σε σχέση με πέρυσι, όσον αφορά πάντα τα έσοδα. Το Xbox γέμισε τα ταμεία του αμερικανικού κολοσσού με 3.09 δισεκατομμύρια δολάρια, χάρη στο Xbox Game Pass και την καλή πορεία third-party και first-party τίτλων στο οικοσύστημα.

Ακολουθούν δύο σχετικά tweets του αναλυτή της βιομηχανίας, Daniel Ahmad, σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα του Xbox.