Θέλετε PS5 την πρώτη μέρα; - Κακά μαντάτα μάλλον αν δεν κάνετε προ-παραγγελία

Το αφεντικό του PlayStation μιλάει για την κατάσταση με το στοκ
28 Οκτωβρίου 2020 10:50
Θέλετε PS5 την πρώτη μέρα; - Κακά μαντάτα μάλλον αν δεν κάνετε προ-παραγγελία

Όπως ενδεχομένως θα έχετε παρατηρήσει, τα περισσότερα ελληνικά καταστήματα έχουν δώσει ήδη τα τεμάχια της πρώτης παραλαβής που έχουν εξασφαλίσει για τα pre-orders του PS5, τηρώντας σειρά προτεραιότητας για τους επόμενους πελάτες. Η κατάσταση στη χώρα μας αντικατοπτρίζει αυτό που συνέβη και στο εξωτερικό με το PlayStation 5, όπου αντίστοιχα τα τεμάχια των προ-παραγγελιών εξαφανίστηκαν αμέσως.

Τώρα, το αφεντικό του PlayStation, Jim Ryan, έρχεται να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση με το στοκ, φέρνοντας ‘καλά’ και ‘κακά’ νέα. Ξεκινώντας με τα καλά, η Sony σημειώνει πως η ζήτηση του PS5 ήταν «αξιοσημείωτη». Όσον αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες, το PS5 σημείωσε στις πρώτες 12 ώρες του, όσες προ-παραγγελίες κατάφερε το PlayStation 4 στις πρώτες 12 εβδομάδες του.

Συγκεκριμένα, ο Ryan δήλωσε:

Η ζήτηση, εκφρασμένη από το επίπεδο των προ-παραγγελιών, είναι πολύ, μα πολύ αξιοσημείωτη.

Περνώντας τώρα στα «κακά» της υπόθεσης, η ακραία αυτή ζήτηση σημαίνει πως δεν θα καταφέρουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι να αποκτήσουν την κονσόλα την πρώτη μέρα. Ο Ryan δήλωσε επί του θέματος:

Πιθανώς να φτάσουμε στο σημείο που δε θα καταφέρουν όλοι όσοι θέλουν να αγοράσουν το PS5 την πρώτη μέρα να βρουν ένα τεμάχιο διαθέσιμο.

Ωστόσο, το υψηλόβαθμο στέλεχος διαβεβαίωσε τον κόσμο πως η εταιρία "δουλεύει όσο πιο σκληρά είναι ανθρωπίνως δυνατόν", για να εξασφαλίσει πως θα υπάρχει διαθεσιμότητα για την περίοδο των εορτών στο τέλος του έτους.

Το PlayStation 5 και το PlayStation 5 Digital Edition αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην χώρα μας στις 19 Νοεμβρίου, έναντι €499 και €399 αντίστοιχα.