Στην αντεπίθεση το PlayStation; - H Sony μιλά για το ενδεχόμενο να αγοράσει στούντιο

Νέες δηλώσεις από τον Jim Ryan
28 Οκτωβρίου 2020 09:44
Στην αντεπίθεση το PlayStation; - H Sony μιλά για το ενδεχόμενο να αγοράσει στούντιο

Τα τελευταία χρόνια, το πεδίο της gaming βιομηχανίας έχει αλλάξει σημαντικά, αφού πολλές αξιοσημείωτες εξαγορές έχουν λάβει χώρα από το 2018. Σε αυτό έχει συνεισφέρει η Microsoft με το σερί εξαγοράς 15 στούντιο, η Sony με την απόκτηση της Insomniac, η Google που έκανε τα πρώτα της δειλά βήματα, εντάσσοντας στο δυναμικό του Stadia την Typhoon Studios, ενώ μέχρι και η Valve εξαγόρασε την Campo Santo.

Όπως όλα δείχνουν, οι εξαγορές δεν πρόκειται να σταματήσουν και η Sony ενδεχομένως ετοιμάζεται να περάσει στην «αντεπίθεση». Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του PlayStation, Jim Ryan, μίλησε σχετικά με διάφορα θέματα στο Reuters.

Αναλυτικότερα, όμως, όσον αφορά το θέμα των firsty-paty στούντιο και ομάδων του PlayStation, o Ryan τόνισε πως η εταιρία σχεδιάσει να ενισχύσει τις δυνατότητές της οργανικά. Αυτό ενδεχομένως σημαίνει πως οι υπάρχουσες ομάδες θα μεγαλώσουν, με επιπλέον προσλήψεις προσωπικού. Ωστόσο, πρόσθεσε:

Μπορεί να μεγαλώσουμε τις in-house δυνατότητές μας και με επιλεγμένες συγχωνεύσεις και εξαγορές, όπου αυτό είναι δυνατόν.

Πρακτικά, το μεγάλο αφεντικό του PlayStation δεν απέκλεισε την πιθανότητα νέων εξαγορών, επισημαίνοντας πως το ενδεχόμενο είναι «πιθανό». Δεν αποκλείεται, λοιπόν, στο μέλλον να δούμε τη Sony να εντάσσει στο δυναμικό της περισσότερα στούντιο.

Αυτή τη στιγμή, τα PlayStation Studios απαρτίζονται από δεκατέσσερις ομάδες, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν οι Naughty Dog, Santa Monica Studio, Insomniac Games, Guerrilla Games και Sucker Punch Productions.