Βόμβα Phil Spencer – Δεν πρόκειται να σταματήσουν οι εξαγορές στούντιο από το Xbox

Για τα μάτια του Xbox Game Pass φυσικά
27 Οκτωβρίου 2020 13:50
Βόμβα Phil Spencer – Δεν πρόκειται να σταματήσουν οι εξαγορές στούντιο από το Xbox

Πριν μερικές εβδομάδες η Microsoft ταρακούνησε τη gaming βιομηχανία, με την ανακοίνωση πως σκοπεύει να εξαγοράσει μια από τις μεγαλύτερες publishing εταιρίες του χώρου. Ο λόγος γίνεται φυσικά για τη συμφωνία των 7.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη ZeniMax που περιλαμβάνει και τη Bethesda.

Τώρα, μιλώντας σε μια συνέντευξης εφ’ όλης της ύλης στο Gamereactor.eu, το αφεντικό του Xbox, Phil Spencer, δήλωσε ξεκάθαρα πως η Microsoft δε σκοπεύει να σταματήσει τις εξαγορές, στέλνοντας ξανά το ίδιο μήνυμα που μετέδωσε και ο CEO της εταιρίας, Satya Nadella, μερικές εβδομάδες πριν.

Συνοπτικά, ο Spencer ξεκαθάρισε πως όσο μεγαλώνει το Game Pass, τόσο θα μεγαλώνουν και οι ανάγκες για περιεχόμενο και έτσι συνεχώς θα έρχονται όλο και περισσότεροι δημιουργοί στην οικογένεια των Xbox Game Studios.

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης:

Είστε ικανοποιημένοι με το line-up που έχετε τώρα ή υπάρχει κάποια 'σχισμή' στην πανοπλία; Ένα συγκεκριμένο genre, ένα συγκεκριμένο στούντιο που αισθάνεστε ότι εξακολουθεί να λείπει;

Ρίχνοντας μια ματιά στα παιχνίδια που παίζουν οι παίκτες στο Xbox, στα παιχνίδια που παίζουν οι συνδρομητές του Game Pass, νομίζω ότι αυτό που λείπει πλέον από το portfolio μας είναι το casual περιεχόμενο με ευρεία απήχηση. Το περιεχόμενο με αξιολόγηση ‘E’ (αν χρησιμοποιήσουμε το σύστημα του ESRB) δεν είναι από τα δυνατά σημεία μας. Προφανώς έχουμε το Minecraft και έχουμε κάποια άλλα franchises. Αλλά, όταν σκέφτομαι την επέκταση της δημιουργικής παλέτας που έχουν οι ομάδες μας, νομίζω ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Τα στούντιό μας μπορούν να χτίσουν νέα franchises και να πουν νέες ιστορίες, αυτές είναι πάντα περιζήτητες. Γι 'αυτό είμαι ενθουσιασμένος για projects όπως το Starfield και το επόμενο παιχνίδι της Compulsion, επειδή μου αρέσουν οι ομάδες που σκέφτονται νέες δημιουργίες.

Ειλικρινά, καθώς το Game Pass συνεχίζει να μεγαλώνει, πρέπει να συνεχίσουμε να το τροφοδοτούμε. Έτσι, με την ανάπτυξη που βλέπουμε τώρα, περιμένω ότι συνεχώς θα είμαστε στην αγορά για να βάλουμε περισσότερους δημιουργούς κάτω από την ‘ομπρέλα’ μας.

Πώς σας φαίνονται οι δηλώσεις του Spencer; Περιμένουμε τα σχόλιά σας.