Το Xbox Series X μειώνει σημαντικά το input lag στο Gears 5

Ακόμη και στα ίδια FPS
23 Οκτωβρίου 2020 09:04
Το Xbox Series X μειώνει σημαντικά το input lag στο Gears 5

Εδώ και αρκετούς μήνες γνωρίζαμε πως το Gears 5 θα αναβαθμιστεί για το Xbox Series X, με την Coalition να βελτιώνει σημαντικά τα γραφικά στο campaign και να φέρνει τα 120 FPS στο multiplayer. Ωστόσο, οι κονσόλες επόμενης γενιάς της Microsoft θα φέρουν και ‘αόρατες’ αλλαγές που αφορούν την αίσθηση του παιχνιδιού. Συγκεκριμένα, το Gears 5 θα είναι αμεσότερο από ποτέ στο Xbox Series X, αφού το input lag του έχει μειωθεί κατά 36% στο campaign και κατά 57% στο multiplayer.

Το εντυπωσιακό είναι πως αυτό συμβαίνει ακόμα και όταν το παιχνίδι τρέχει στα ίδια FPS με το Xbox One X, δηλαδή στα 60, οπότε θα μπορούν να το καταλάβουν οι παίκτες ανεξαρτήτως της οθόνης που έχουν. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις μετρήσεις που έκανε το στούντιο σε μια LG CX τηλεόραση.

Αν και δε διευκρινίζεται, υπεύθυνη για αυτές τις σημαντικές βελτιώσεις είναι πιθανότατα η Dynamic Input Latency (DLI) τεχνολογία που θα φέρει στο προσκήνιο η Microsoft με τη νέα γενιά.

Πρακτικά, αυτό επιτυγχάνεται χάρη σε μια αναβάθμιση του χειριστηρίου που επιτρέπει στην κονσόλα να συγχρονίζει γρηγορότερα τις κινήσεις του παίκτη με τα τεκταινόμενα στην οθόνη. Αξίζει να σημειωθεί πως και τα χειριστήρια του Xbox One θα λάβουν αυτή την αναβάθμιση, όταν καταφθάσουν στην αγορά τα Xbox Series X και Xbox Series S. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το DLI πατώντας εδώ.