Βετεράνοι του StarCraft 2 θέλουν να δημιουργήσουν το επόμενο μεγάλο RTS

Μέσα από τη νεοσύστατη Frost Giant Studios
21 Οκτωβρίου 2020 20:45
Βετεράνοι του StarCraft 2 θέλουν να δημιουργήσουν το επόμενο μεγάλο RTS

Την περασμένη εβδομάδα, η Blizzard ανακοίνωσε πως η ανάπτυξη του StarCraft 2 φτάνει στο τέλος της. Αν και δεν προκάλεσε τεράστια έκπληξη, μιας και ο τίτλος μετρά ήδη μια δεκαετία, σήμανε ως επί το πλείστον το τέλος μιας εποχής.

Κατά μια αστεία σύμπτωση, την ίδια σχεδόν χρονική περίοδο, ομάδα από πρώην μέλη της Blizzard, συμπεριλαμβανομένων βετεράνων του StarCraft 2, αποκάλυψαν τη νεοσύστατη Frost Giant Studios, με την ιστοσελίδα τους να αναγράφει στην κορυφή με κεφαλαία γράμματα «Real-Time Strategy returns». Στην περιγραφή, επίσης, αναφέρει το εξής:

Η αποστολή μας είναι να χτίσουμε το επόμενο μεγάλο real-time strategy παιχνίδι για PC. Είχαμε το προνόμιο να δουλέψουμε στις καλύτερες εταιρείες της βιομηχανίας και τώρα είναι η σειρά μας να συνεχίσουμε την κληρονομιά του επικού storytelling, του πρωτοποριακού co-op gameplay και να γιορτάσουμε τα esports που έκαναν το RTS σπουδαίο.

Ο Tim Morten, μιλώντας στο VentureBeat, δήλωσε ότι αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του πάνω σε ένα νέο RTS εκτός Blizzard, όχι γιατί η εταιρία δεν νοιάζεται για το genre, αλλά γιατί ασχολείται με πολλά άλλα πράγματα ταυτόχρονα. Η Frost Giant, όπως αναφέρει, έχει συγκεντρώσει $4,7 εκατομμύρια για το πρώτο παιχνίδι που ετοιμάζει.

Ήξερα ότι είχε έρθει η ώρα να αφήσω πίσω μου τη Blizzard και να συγκεντρώσω την απαιτούμενη χρηματοδότηση για ένα νέο RTS. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι το οικοσύστημα χρηματοδότησης για παιχνίδια έχει αναπτυχθεί τόσο και συνεχίζει να ανθίζει.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο της παρουσίασης του νέου στούντιο. Για ό,τι νεότερο μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.

Tags: