Έξαλλοι οι παίκτες με το NBA 2K21 - Έβαλε διαφημίσεις που δεν έχουν ‘skip’

Μόλις ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του
20 Οκτωβρίου 2020 13:32
Έξαλλοι οι παίκτες με το NBA 2K21 - Έβαλε διαφημίσεις που δεν έχουν ‘skip’

Η 2K Games κατάφερε να εξαγριώσει τη gaming κοινότητα, με την απόφασή της να ενσωματώσει διαφημίσεις στο NBA 2K21 που δεν μπορούν να προσπεραστούν. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Stevivor, ο μπασκετικός τίτλος έχει πλέον unskippable διαφημίσεις κατά τη διάρκεια των loading οθονών πριν τους αγώνες, σε όλες τις πλατφόρμες του.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα βίντεο που κατέγραψε το μέσο και παρουσιάζει την in-game διαφήμιση για το Oculus Quest 2 που αντίκρισε παίζοντας το MyTeam mode. Η διαφήμιση παίζει όσο κάνει loading ο αγώνας (μπορείτε να δείτε την πρόοδο στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης). Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε το lineup της ομάδας σας μέχρι να τελειώσει η διαφήμιση. Το αξιοσημείωτο είναι πως η εμπειρία είναι η ίδια και στα PCs, ακόμη και όταν το παιχνίδι φορτώνει γρήγορα σε συστήματα με SSDs. Αυτό σημαίνει πως μάλλον δε θα τη γλυτώσουν και οι εκδόσεις των PS5 και Xbox Series X | S.

Πρόσφατα η EA εξαγρίωσε τους παίκτες με παρόμοιο τρόπο, ενσωματώνοντας αντίστοιχες διαφημίσεις στο UFC 4. Τα παράπονα των παικτών είναι δικαιολογημένα, αφού ο τίτλος κοστίζει 69,99 € και δεν είναι δωρεάν, ενώ συγχρόνως είναι γεμάτος microtansactions. Η σειρά NBA 2K έχει λάβει σφοδρή κριτική στο παρελθόν για το υπερβολικό monetisation της, με αποκορύφωμα το trailer που διαφήμιζε τα ‘καζίνο’ στοιχεία του περσινού παιχνιδιού.