Το ασταμάτητο Switch σπάει ρεκόρ όντας για 22 συνεχόμενους μήνες η εμπορικότερη κονσόλα

Όσον αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες
18 Οκτωβρίου 2020 14:24
Το ασταμάτητο Switch σπάει ρεκόρ όντας για 22 συνεχόμενους μήνες η εμπορικότερη κονσόλα

Τα φρένα φαίνεται να έχουν σπάσει για το Nintendo Switch, το οποίο βιώνει ανεπανάληπτο μομέντουμ μέσα στο 2020 χάρη στο φαινόμενο που ακούει στο όνομα Animal Crossing: New Horizons. Τώρα, η υβριδική κονσόλα της ιαπωνικής εταιρίας μπήκε για άλλη μια φορά στα βιβλία της gaming ιστορίας, αφού κατάφερε να σπάσει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ.

Αναλυτικότερα, όπως μεταφέρει το NintendoEverything, το Nintendo Switch είναι η εμπορικότερη κονσόλα στις Ηνωμένες Πολιτείες για 22 συνεχόμενους μήνες, ξεκινώντας από τον Δεκέμβριο του 2018. Αυτό σημαίνει πως έσπασε το εντυπωσιακό ρεκόρ που μέχρι πρότινος ανήκε στο Xbox 360. Η κονσόλα της Microsoft ήταν για 21 συνεχόμενους μήνες στην κορυφή, από τον Αύγουστο του 2011 μέχρι τον Απρίλιο του 2013.

Το ρεκόρ του Switch μπορεί να συνεχιστεί και τον Οκτώβριο φυσικά, ωστόσο ο ανταγωνισμός θα είναι σαφώς δυσκολότερος το Νοέμβριο που αναμένεται το ντεμπούτο των PlayStation 5 και Xbox Series X | S. Θα είναι πραγματικά ενδιαφέρον να δούμε το πως θα αντιδράσει η αγορά μετά τις νέες κονσόλες, ωστόσο αν κρίνουμε από τις προ-παραγγελίες, το launch τους θα είναι γιγαντιαίο.