Όχι, η Sony δε θα «κρυφακούει» τα PS5 parties με τους φίλους– Ζητάει συγνώμη η εταιρία

Λύνει την παρεξήγηση με νέες δηλώσεις
17 Οκτωβρίου 2020 15:49
Όχι, η Sony δε θα «κρυφακούει» τα PS5 parties με τους φίλους– Ζητάει συγνώμη η εταιρία

Με την άφιξη του system software update 8.00, οι κάτοχοι PS4 ήρθαν αντιμέτωποι με ένα περίεργο μήνυμα όταν έμπαιναν σε κάποιο party, το οποίο έλεγε χαρακτηριστικά: «Τα voice chats μπορεί να ηχογραφούνται και να στέλνονται σε εμάς από άλλους χρήστες».

Αυτό προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από την gaming κοινότητα, με πολλούς παίκτες να νομίζουν πως η Sony θα «κρυφακούει» πλέον τις συνομιλίες με τους φίλους τους, εκφράζοντας παράλληλα φόβους για το μικρόφωνο που είναι ενσωματωμένο σε κάθε DualSense χειριστήριο.

Το θέμα πήρε τέτοιες διαστάσεις που η Sony αναγκάστηκε να βγει δημοσίως και να ζητήσει συγγνώμη, λύνοντας την παρεξήγηση με νέες δηλώσεις. Συγκεκριμένα, η επικεφαλής του Global Consumer Experience τμήματος του PlayStation, Catherine Jensen, εξήγησε την κατάσταση και τις προθέσεις της εταιρίας μέσα από μια αναλυτική δημοσίευση στο PlayStation Blog.

Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε στην προώθηση μιας διασκεδαστικής και θετικής εμπειρίας όταν παίζετε online με φίλους σας ή άλλους παίκτες.

Η διαφύλαξη της ασφάλειάς σας αποτελεί σημαντικό μέρος αυτού του στόχου. Πιστεύουμε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό οι παίκτες να μπορούν, σε περίπτωση που βιώσουν κάτι τέτοιο, να κάνουν γρήγορα και με ακρίβεια report κάποια κατάχρηση ή παρενόχληση, ενώ βρίσκονται στο PlayStation Network. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, αναπτύξαμε μια νέα λειτουργία για το PS5 που επιτρέπει στους παίκτες να κάνουν report οποιαδήποτε λεκτική παρενόχληση.

Μοναδικός σκοπός του χαρακτηριστικού αυτού είναι να βοηθήσει στην αναφορά ανάρμοστης συμπεριφοράς, συμπεριλαμβανομένων ενεργειών που παραβιάζουν το Community Code of Conduct μάς.

Αυτή η λειτουργία δε θα παρακολουθεί ενεργά, ούτε θα ακούει τις συνομιλίες σας – ποτέ –. Προορίζεται αυστηρά για την αναφορά διαδικτυακής κακοποίησης ή παρενόχλησης.

Δεν ανακοινώσαμε με σαφήνεια αυτό το χαρακτηριστικό, ούτε εξηγήσαμε γιατί το δημιουργήσαμε, οπότε ζητούμε συγγνώμη.

Κλείνοντας, η Sony σημειώνει πως όταν κυκλοφορήσει το PS5, οι παίκτες θα μπορούν να κάνουν report μόνο για κάτι που συνέβη στα πέντε πιο πρόσφατα λεπτά ενός Voice Chat. Από αυτά ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει ένα clip έως και 40 δευτερολέπτων, το οποίο θα αποστέλλεται στη Sony και θα το ακούει η Consumer Experience ομάδα για να λάβει δράση, αν αυτό είναι απαραίτητο.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το μήνυμα της εταιρίας πατώντας εδώ.