Το Xbox Series X φέρνει επιτέλους τα 60FPS για το Assassin's Creed Unity στις κονσόλες 

Και το Digital Foundry αναλύει

Το Xbox Series X φέρνει επιτέλους τα 60FPS για το Assassin's Creed Unity στις κονσόλες

Το Assassin's Creed Unity έχει μείνει στην ιστορία για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι ο τεχνικός του τομέας, με το παιχνίδι να έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως ‘μπροστά από την εποχή του’. Η πόλη του ήταν γεμάτη λεπτομέρειες, ενώ συγχρόνως οι δρόμοι της πλημμυρισμένοι από NPCs. Σα να μην έφτανε αυτό, συνδύαζε την τρομερή απεικόνιση του Παρισιού της Γαλλικής Επανάστασης, με εσωτερικούς χώρους απίστευτης λεπτομέρειας και ένα global illumination σύστημα που δείχνει φανταστικό ακόμη και σήμερα, ρεαλιστικό animation και άλλες τεχνολογίες που έχουν καθιερωθεί από τότε.

Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι πως ο τεχνικός του τομέας αν και εντυπωσιακός οπτικά, έπασχε από πολλά προβλήματα. Μεταξύ άλλων το framerate δεν ήταν ικανοποιητικό, αφού συνήθως δεν έφτανε τα 30FPS. Μάλιστα, το προφίλ απόδοσής του Unity ήταν ιδιαίτερα περίεργο, αφού σε πολλές σκηνές, το πιο αδύναμο Xbox One απολάμβανε περισσότερα FPS από το PlayStation 4, εξαιτίας του υψηλότερου χρονισμού του επεξεργαστή του.

Τα patches που ακολούθησαν διόρθωσαν κάπως την κατάσταση, κλειδώνοντας την απόδοση με το όριο των 30FPS. Ωστόσο, η άφιξη των κονσολών νέας γενιάς λύνει το πρόβλημα του CPU bottleneck και επιτέλους βλέπουμε το αρχικό όραμα της Ubisoft να παίρνει σάρκα και οστά. Το Digital Foundry πατάει το κουμπί στη χρονομηχανή και δοκιμάζει στο ολοκαίνουργιο Xbox Series X την αρχική έκδοση του Assassin's Creed Unity δίχως κανένα patch.

To αποτέλεσμα; Το Xbox Series X φέρνει επιτέλους τα 60FPS για το Assassin's Creed Unity στις κονσόλες. Με αφορμή αυτό, οι ειδήμονες του Digital Foundry κάνουν μια πολύ ενδιαφέρουσα αναδρομή σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά launch παιχνίδια της προηγούμενης γενιάς. Δείτε το σχετικό βίντεο μέσα από τον player που ακολουθεί.

17 σχολιο(α)