Δε θα είναι δωρεάν όλες οι αναβαθμίσεις των PS4 τίτλων στο PS5

Η Sony εξηγεί τη διαδικασία
10 Οκτωβρίου 2020 10:38
Δε θα είναι δωρεάν όλες οι αναβαθμίσεις των PS4 τίτλων στο PS5

Μετά την ενημέρωση σχετικά με τη λίστα των PS4 παιχνιδιών που δε θα είναι συμβατά με το backwards compatibility του PS5, η Sony ανακοίνωσε στην επίσημη σελίδα υποστήριξης PlayStation την διαδικασία με την οποία οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν τα παιχνίδια που έχουν ήδη στη κατοχή τους, στην next-gen εκδοχή τους. Προς το παρόν είναι άγνωστο ποια ακριβώς παιχνίδια θα λάβουν την πολυπόθητη αναβάθμιση, αφού η εταιρία δεν έχει δημοσιεύσει επίσημα κάποια λίστα.

Ξεκάθαρα ωστόσο αναφέρεται, πως η next-gen αναβάθμιση δεν θα είναι δωρεάν για όλα τα παιχνίδια που οι παίκτες έχουν στην κατοχή τους, καθώς θα εξαρτηθεί ανά περίπτωση. Ανάλογα με το παιχνίδι, η αναβάθμιση μπορεί να πραγματοποιηθεί με ή χωρίς επιπλέον κόστος ή να υπάρχει μια εκπτωτική προσφορά για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Οι αναβαθμίσεις χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, τις physical και τις digital. Και στις δυο περιπτώσεις ο χρήστης πρέπει να διαθέτει PlayStation λογαριασμό. Στη πρώτη περίπτωση, οι παίκτες θα πρέπει να τοποθετήσουν το δισκάκι με το PS4 παιχνίδι που διαθέτουν στην κονσόλα και πηγαίνοντας στις επιλογές αναβάθμισης να επιλέξουν να το κατεβάσουν δωρεάν, να πληρώσουν το επιπλέον κόστος ή να εκμεταλλευτούν πιθανώς την τρέχουσα έκπτωση. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχουν συνεχώς το δισκάκι με το παιχνίδι μέσα στην κονσόλα.

Αν ο χρήστης διαθέτει το PS4 παιχνίδι ψηφιακά, θα πρέπει να το εντοπίσει στο PlayStation Store ή στην βιβλιοθήκη του και να ακολουθήσει τα ίδια βήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω.

To PlayStation 5 αναμένεται να λανσαριστεί στη χώρα μας στις 19 Νοεμβρίου. Για ό,τι νεότερο μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.