Η Activision Blizzard κλείνει ένα από τα μακροβιότερα Ευρωπαϊκά γραφεία της

Λειτουργούσε από τη δεκαετία του '90
08 Οκτωβρίου 2020 13:48
Η Activision Blizzard κλείνει ένα από τα μακροβιότερα Ευρωπαϊκά γραφεία της

Μετά την απόλυση περίπου 800 ατόμων στις αρχές του 2019 που εργάζονταν στην Activision Blizzard, η εταιρία έκλεισε αυτή τη βδομάδα ακόμα μια πτέρυγά της, η οποία έδρευε από τη δεκαετία του '90 έξω από τις Βερσαλλίες.

Σύμφωνα με την αναφορά που δημοσίευσε το Bloomberg ο εκδοτικός γίγαντας ενημέρωσε μέσα στην εβδομάδα όλους τους υπαλλήλους του συγκεκριμένου τμήματος, οι οποίοι ανέρχονται στους 400, ότι πρόκειται να κλείσει. Το εν λόγω τμήμα είχε δυνατή παρουσία στην Ευρώπη και ασχολούνταν με το marketing, το localization καθώς και άλλες σχετικές εργασίες.

Για την ιστορία, το συγκεκριμένο τμήμα είχε δεσμούς με την Blizzard από τη δεκαετία του '90, πριν αυτή συγχωνευτεί με την Activision, όταν ακόμα ανήκε στη Γαλλική εταιρία Vivendi, η οποία με τη σειρά της πριν μια δεκαετία απορροφήθηκε από τον ίδιο εκδοτικό κολοσσό. Εδώ και αρκετό καιρό ωστόσο, το γραφείο δεν ήταν το ίδιο αποδοτικό όπως κάποτε, με αποτέλεσμα να μπουν τίτλοι τέλους και να επέλθει ένα -για πολλούς λόγους- τέλος εποχής. Προς το παρόν, δεν είναι ακόμα γνωστό τι θα απογίνουν οι υπάλληλοι. Ωστόσο, η εταιρία βρίσκεται σε φάση ανακατασκευής και ίσως κάποιοι από αυτούς απορροφηθούν σε διαφορετικά τμήματα.