Το PlayStation 5 έχει ειδικό μηχανισμό για να καθαρίζετε εύκολα τη σκόνη

Που θα κάνει ευκολότερο το καθάρισμα της κονσόλας
08 Οκτωβρίου 2020 13:46
Το PlayStation 5 έχει ειδικό μηχανισμό για να καθαρίζετε εύκολα τη σκόνη

Πριν μερικές ώρες, η Sony αποκάλυψε το εσωτερικό του PlayStation 5, μέσα από ένα αναλυτικό βίντεο αποσυναρμολόγησης. Στο πλαίσιο αυτό μάθαμε πως η κονσόλα ενσωματώνει μια πολύ έξυπνη λεπτομέρεια. Συγκεκριμένα, κάτω από το λευκό αποσπώμενο περίβλημα, το PS5 έχει ένα μηχανισμό που συγκεντρώνει την σκόνη.

Αναλυτικότερα, υπάρχουν δύο ειδικές τρύπες, μέσα από τις οποίες θα μπορείτε να καθαρίσετε την κονσόλα, χωρίς να χάσετε την εγγύησή σας. Πολύ απλά, χρησιμοποιώντας μια σκούπα θα μπορείτε να τραβήξετε το μεγαλύτερο ποσοστό της σκόνης μέσα από τις δύο αυτές τρύπες.

Ο μηχανισμός παρουσιάζεται περίπου στο δεύτερο λεπτό του παρακάτω βίντεο.

Για την ιστορία, στο τέλος του βίντεο η Sony σημειώνει πως ο μηχανισμός που παγιδεύει τη σκόνη δεν αποτελεί κάποια εγγύηση πως το σύστημα δε θα έχει ποτέ σκόνη, κάτι που μάλλον είναι και υποχρεωμένη νομικά να αναφέρει.

Το πόσο καλά δουλεύει ο μηχανισμός αυτός στην πράξη μένει να το δούμε, αλλά σίγουρα είναι πολύ προνοητική κίνηση από την πλευρά της Sony, η οποία θα δώσει περισσότερη σιγουριά στους χρήστες σχετικά με τη μακροβιότητα της κονσόλας.