Το 3D Sound του PS5 αρχικά θα απαιτεί ακουστικά – Η Sony εξηγεί

Δεν θα υποστηρίζεται στο launch to virtual surround και για τις τηλεοράσεις
06 Οκτωβρίου 2020 20:26
Το 3D Sound του PS5 αρχικά θα απαιτεί ακουστικά – Η Sony εξηγεί

Η Sony συνεχίζει να αποκαλύπτει σταδιακά πληροφορίες για το PlayStation 5, καθώς πλησιάζουμε στην κυκλοφορία της κονσόλας τον επόμενο μήνα. Αυτή τη φορά, η εταιρία αποφάσισε να εστιάσει στο Tempest 3D AudioTech του PS5, το οποίο υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο που ακούτε τα παιχνίδια, πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενά της.

Ξεκινώντας, η εταιρία επισημαίνει πως το Pulse 3D wireless headset που θα έρθει στην αγορά μαζί με την κονσόλα, έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να εκμεταλλεύεται πλήρως τις 3D Audio δυνατότητες του PlayStation 5. Όντας εξοπλισμένο με διπλά noise-cancelling μικρόφωνα, νέο σχεδιασμό και εύκολα προσβάσιμο χειρισμό, η Sony πιστεύει πως προσφέρει μια φανταστική εμπειρία ήχου τόσο για το PS5 όσο και για το PS4.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι πως δεν χρειάζεστε απαραίτητα το Pulse 3D wireless headset για να βιώσετε την 3D Audio τεχνολογία. Τονίζεται ότι τα headphones που έχετε ήδη και συνδέονται μέσω USB μπορούν να χρησιμοποιηθούν, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να αξιοποιήσετε την τεχνολογία και μέσω του 3.5mm headset jack που υπάρχει στο DualSense χειριστήριο.

Δυστυχώς, τα ηχεία των τηλεοράσεων δε θα μπορούν να υποστηρίξουν στο launch day το 3D Audio. Η Sony διευκρινίζει ξανά πως τα ακουστικά είναι για την ώρα ο «χρυσός κανόνας» για την τεχνολογία. Παρ’ όλ’ αυτά, οι μηχανικοί του PlayStation εργάζονται έτσι ώστε να προσφέρουν το virtual surround μέσω των ηχείων των τηλεοράσεων κάποια στιγμή στο μέλλον.

Τέλος, σημειώνεται πως μεταξύ άλλων παιχνίδια όπως τα Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Marvel’s Spider-Man Remastered, Astro’s Playroom, Gran Turismo 7, Returnal, Destruction AllStars, Demon’s Souls, Ratchet & Clank: Rift Apart, Sackboy: A Big Adventure, Horizon Forbidden West, Resident Evil Village και άλλα θα υποστηρίζουν το 3D Audio.