1 στους 4 υπαλλήλους στην Ubisoft έχουν δεχθεί ή γίνει μάρτυρες ανάρμοστης συμπεριφοράς

Νέα έρευνα αποκαλύπτει
05 Οκτωβρίου 2020 13:07
1 στους 4 υπαλλήλους στην Ubisoft έχουν δεχθεί ή γίνει μάρτυρες ανάρμοστης συμπεριφοράς

Όπως αποκαλύπτει έρευνα που δημοσίευσε το The Verge, φαίνεται πως ένας στους τέσσερεις εργαζόμενους της Ubisoft έχει βιώσει ή έχει γίνει μάρτυρας ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Σύμφωνα, λοιπόν, με μια ανώνυμη έρευνα εντός της Ubisoft, στην οποία πήραν μέρος 14 χιλιάδες υπάλληλοι, αποκαλύπτεται πως το 20% του προσωπικού δεν νιώθει ασφάλεια στον εργασιακό του χώρο. Το μεγαλύτερο ποσοστό, όπως επισημαίνει η έρευνα, έχει βιώσει ή γίνει μάρτυρας ανάρμοστης συμπεριφοράς σε γυναίκες και μη-δυαδικά άτομα.

Ο πρόεδρος της Ubisoft, Yves Guillemot, δεσμεύτηκε να βελτιώσει την ισορροπία μεταξύ των φύλλων, αυξάνοντας τον αριθμό των γυναικών κατά 2% μέχρι το 2023, οι οποίες αυτή τη στιγμή αποτελούν το 22%. Επιπλέον, έχει στόχο να προσλάβει νέο επικεφαλής υπέρ της διαφορετικότητας και ένταξης, ορίζοντας παράλληλα νέους αντιπροέδρους. Στη δήλωσή του αναφέρει:

Όλοι στη Ubisoft πρέπει να νιώθουν αυτοπεποίθηση και να έχουν ίσες ευκαιρίες ανεξάρτητα από το χρώμα, τη θρησκεία, την ηλικία, το φύλο τους ή άλλα μεμονωμένα χαρακτηριστικά.

Όπως ήδη γνωρίζουμε, αρκετά στελέχη έχουν ήδη παραιτηθεί, απομακρυνθεί και αντικατασταθεί με νέα, ενώ ο πρόεδρος της εταιρίας ζήτησε προσφάτως δημόσια συγνώμη στα άτομα που δέχθηκαν κακοποίηση, ενώ παράλληλα δήλωσε πως η εταιρία του αναδιοργανώνεται με νέα αυστηρά μέτρα μηδενικής ανοχής σε τέτοιες συμπεριφορές από δω και πέρα.

Tags: