Σπάει τα κοντέρ το Among Us – Νέο απίστευτο ρεκόρ στο Steam

Το οποίο μοιράστηκε η ίδια η Valve
29 Σεπτεμβρίου 2020 18:45
Σπάει τα κοντέρ το Among Us – Νέο απίστευτο ρεκόρ στο Steam

Μπορεί το Fall Guys: Ultimate Knockout να έμοιαζε το απόλυτο hit της gaming βιομηχανίας για το 2020, αλλά μόλις μερικές εβδομάδες μετά, ένα παιχνίδι που πρωτοκυκλοφόρησε το 2018 ήρθε να αλλάξει μάλλον τα δεδομένα. Ο λόγος γίνεται για το Among Us, το οποίο τελευταία απολαμβάνει τα φώτα της δημοσιότητας, αφού φιγουράρει συνήθως στις πρώτες θέσεις τηλεθέασης του Twitch και τις τελευταίες εβδομάδες είναι καρφωμένο στην κορυφή των Top Sellers του Steam.

Τώρα, μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, η πλατφόρμα της Valve αποκάλυψε ότι ο indie τίτλος, ο οποίος δημιουργήθηκε αρχικά από μόλις τρία άτομα, κατάφερε να πετύχει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ. Συγκεκριμένα, πριν μερικά εικοσιτετράωρα, το Among Us είχε περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια ενεργούς παίκτες σε μία μόλις ημέρα. Ακολουθεί η σχετική δημοσίευση.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα δεδομένα του Steam Charts, μέσα στο Σεπτέμβριο, υπήρξε στιγμή που έπαιζαν το παιχνίδι 438,524 παίκτες ταυτόχρονα. Σε σχέση με του προηγούμενους μήνες τα στατιστικά του τίτλου έχουν αυξηθεί κατά 654%.

Για την ιστορία, το Steam είναι μόλις μια από τις πολλές πλατφόρμες όπου είναι διαθέσιμο το παιχνίδι, αφού στο Android για παράδειγμα έχει περισσότερα από 100 εκατομμύρια downloads.