Το Animal Crossing: New Horizons είναι το παιχνίδι της χρονιάς του Tokyo Game Show 2020

Το ιαπωνικό σόου έδωσε τα βραβεία του
28 Σεπτεμβρίου 2020 08:40
Το Animal Crossing: New Horizons είναι το παιχνίδι της χρονιάς του Tokyo Game Show 2020

Το 2020 είναι αδιαμφισβήτητα η χρονιά του Animal Crossing: New Horizons, αφού ο τίτλος του Nintendo Switch όχι μόνο σημείωσε απίστευτη εμπορική πορεία, αλλά ήδη άρχισε να αποσπά βραβεία. Συγκεκριμένα, το παιχνίδι κέρδισε το Game of the Year του Tokyo Game Show 2020.

Συνεχίζοντας, το Computer Entertainment Supplier's Association (CESA) βράβευσε με τα excellence awards τα 13 Sentinels: Aegis Rim, Death Stranding, Fire Emblem: Three Houses, Monster Hunter World: Iceborne, Nioh 2, Persona 5 Royal, Pokémon Sword & Pokémon Shield, Ring Fit Adventure και Yakuza: Like a Dragon.

Το Call of Duty: Modern Warfare κέρδισε το Global Award: Foreign Product, τα Pokémon Sword & Pokémon Shield κέρδισαν τα Best Sales Award και Global Award: Japanese product και το Dragon Quest Walk έλαβε το Special Award. Τέλος, ο εξαιρετικός indie τίτλος Baba is You έλαβε το Game Designers Award.

Σχετικά με τη μεγάλη νίκη του Animal Crossing, η ομάδα Τύπου του TGS δήλωσε:

Επειδή αναγκαστήκαμε να μείνουμε στο σπίτι λόγω της πανδημίας του COVID-19, η εμπειρία της χαλαρής ζωής σε αυτό το παιχνίδι, στο οποίο μπορείτε να κάνετε τα πάντα ελεύθερα, έγινε μια άνεση για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η επικοινωνία με στενούς φίλους και η αλληλεπίδραση με άλλους παίκτες σε εκδηλώσεις ξεπέρασε τα όρια ενός παιχνιδιού. Ο τίτλος έδειξε τη δύναμη της ψυχαγωγίας από την Ιαπωνία, αποκτώντας συντριπτική υποστήριξη από πολλούς χρήστες όλων των ηλικιών στη γενική ψηφοφορία, από παιδιά μέχρι ηλικιωμένους, ενώ κέρδισε τόσο το Award for Excellence και το Grand Award με ομοφωνία.

Το Animal Crossing: New Horizons είναι διαθέσιμο από το Μάρτιο αποκλειστικά για το Nintendo Switch.