Ο πρώην πρόεδρος της Rockstar North εξασφάλισε $42 εκατομμύρια για το δικό του GTA

Βρήκε επενδυτές το νέο στούντιο του Leslie Benzies
27 Σεπτεμβρίου 2020 16:46
Ο πρώην πρόεδρος της Rockstar North εξασφάλισε $42 εκατομμύρια για το δικό του GTA

Το 2016, ο πρόεδρος της Rockstar North και παραγωγός των Grand Theft Auto παιχνιδιών, Leslie Benzies, αποχώρησε από τη Rockstar και όχι με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Συγκεκριμένα, έκανε αγωγή στην Take-Two Interactive, μητρική εταιρία της Rockstar, ζητώντας $150 εκατομμύρια δολάρια από royalties που δεν έλαβε ποτέ, κατηγορώντας την εταιρία πως προσπάθησε να τον διώξει, μετά την απόφασή του να πάρει μια εκτεταμένη άδεια.

Τελικά, οι δύο πλευρές έλυσαν τις νομικές τους διαφορές το 2018 και ένα χρόνο μετά ο Benzies ανακοίνωσε την ίδρυση της Build a Rocket Boy. Πρόκειται για ένα στούντιο με παρουσία στη Βουδαπέστη και το Εδιμβούργο, το οποίο έχει ήδη περισσότερους από 130 πρώην developers της Rockstar.

Τώρα, σύμφωνα με ένα νέο ρεπορτάζ του The Telegraph, η Build a Rocket Boy έλαβε επενδύσεις από εταιρίες όπως ο κινεζικός gaming κολοσσός Netease, από την επενδυτική εταιρία κρυπτονομισμάτων της Νέα Υόρκης Galaxy Interactive και άλλες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του μέσου, το στούντιο εξασφάλισε 42 εκατομμύρια δολάρια για το επόμενο project του, το οποίο θα έρθει να ανταγωνιστεί τα Grand Theft Auto.

Για την ιστορία, μιλώντας στο Venturebeat το 2017, ο Benzies είχε αποκαλύψει πως το νέο παιχνίδι του θα είναι ένας open-world τίτλος με ονομασία ‘Everywhere’ και δεν θα μοιάζει με τίποτα απ’ όσα έχει κάνει στο παρελθόν.