Μάθαμε τι θα γίνει με τα παιχνίδια της Bethesda στα PlayStation και Switch

Ο Phil Spencer δίνει την απάντηση
21 Σεπτεμβρίου 2020 19:12
Μάθαμε τι θα γίνει με τα παιχνίδια της Bethesda στα PlayStation και Switch

Αδιαμφισβήτητα, η ανακοίνωση της Microsoft πως η Bethesda θα ενταχθεί στην οικογένεια του Xbox έχει μεγάλες συνέπειες για τη gaming βιομηχανία γενικότερα. Μια από τις πρώτες απορίες των gamers ωστόσο τι θα συμβεί τελικά με τα παιχνίδια της Bethesda στα PlayStation και Switch. Οι δηλώσεις του Todd Howard άφηναν να εννοηθεί πως η Bethesda θα συνεχίσει τις multiplatform κυκλοφορίες, ενώ η επίσημη ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Xbox έκανε λόγο μόνο για PC και Xbox κυκλοφορίες.

Την απάντηση έρχεται να δώσει τελικά ο επικεφαλής του Xbox τμήματος, Phil Spencer. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει το Bloomberg, το Xbox σκοπεύει να τηρήσει τις υπάρχουσες συμφωνίες για τα Deathloop και Ghostwire: Tokyo, τα οποία είναι χρονικές αποκλειστικότητες του PlayStation 5.

Στη συνέχεια, οι μελλοντικοί τίτλοι της Bethesda θα κυκλοφορούν στο Xbox Game Pass από την πρώτη μέρα, για τις Xbox κονσόλες και το PC. Σημειώνεται, ωστόσο, πως το ενδεχόμενο κυκλοφορίας σε άλλες κονσόλες θα εξετάζεται ξεχωριστά σε κάθε περίπτωση και δεν υπάρχει κάποια γενικότερη πολιτική.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως η Microsoft πρόσφατα έκανε κάτι αντίστοιχο με το Ori and the Will of the Wisps, το οποίο κυκλοφόρησε και στο Nintendo Switch, μαζί με τις Xbox κονσόλες και το PC. Επομένως, αυτό σημαίνει πως οι κυκλοφορίες στο PlayStation και το Nintendo Switch δεν είναι βέβαιες, με την εταιρία να μην αποκλείει το ενδεχόμενο για κάποιο μελλοντικό τίτλο.