'Μπηχτές' για το Xbox Series S από τον πρόεδρο του PlayStation

Ο Jim Ryan σχολιάζει τη διπλή στρατηγική της Microsoft
20 Σεπτεμβρίου 2020 17:49
'Μπηχτές' για το Xbox Series S από τον πρόεδρο του PlayStation

Μέσα στις τελευταίες εβδομάδες, τόσο η Sony όσο και η Microsoft άνοιξαν τα χαρτιά τους για την επόμενη γενιά κονσολών, αποκαλύπτοντας τις τιμές και τις ημερομηνίες κυκλοφορίας των PS5, Xbox Series X και Xbox Series S, μαζί με πολλές ακόμη σημαντικές πληροφορίες. Στο πλαίσιο αυτό, ο CEO του PlayStation, Jim Ryan, παραχώρησε διάφορες συνεντεύξεις, μιλώντας για πτυχές στην στρατηγική της Sony, αλλά και σχολιάζοντας συγχρόνως το «αντίπαλο δέος».

Συγκεκριμένα, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο Ιαπωνικό AV Watch (την οποία μετέφρασε το VGC), το υψηλόβαθμο στέλεχος αναφέρθηκε εμμέσως στο Xbox Series S. Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε πως η έρευνα της Sony έχει δείξει ότι ‘οι φθηνότερες, με μειωμένες τεχνικές προδιαγραφές κονσόλες δεν είχαν καταφέρει ποτέ καλά αποτελέσματα στο παρελθόν'.

Αναλυτικότερα, δήλωσε:

Το πρώτο πράγμα που θα ήθελα να πω είναι ότι σέβομαι την απόφαση κάθε ανταγωνιστή και τις φιλοσοφίες του.

Είναι σαφές ότι η τιμή είναι πολύ σημαντικός παράγοντας. Σεβόμαστε τις ανταγωνιστικές στρατηγικές των άλλων εταιρειών. Ωστόσο, είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι και πιστεύουμε στην τρέχουσα στρατηγική μας και στο αποτέλεσμα που θα έχει αυτή.

Ένα πράγμα που μπορεί να ειπωθεί είναι ότι αν κοιτάξετε την ιστορία της gaming βιομηχανίας, η δημιουργία μιας ειδικής κονσόλας με φθηνότερη τιμή και μειωμένα specs είναι κάτι που δεν είχε ποτέ καλά αποτελέσματα στο παρελθόν. Έχουμε εξετάσει και εμείς αυτή την επιλογή και έχουμε δει άλλα στελέχη που το έχουν προσπαθήσει να ανακαλύπτουν πόσο προβληματική είναι.

Με βάση την έρευνά μας, είναι σαφές ότι οι άνθρωποι που αγοράζουν μια gaming κονσόλα θέλουν να συνεχίσουν να τη χρησιμοποιούν για τέσσερα, πέντε, έξι ή ακόμα και επτά χρόνια. Θέλουν να πιστεύουν ότι έχουν αγοράσει κάτι που είναι ‘future-proof’ και δεν πρόκειται να μοιάζει ξεπερασμένο σε δύο με τρία χρόνια.

Θέλουν να γνωρίζουν ότι αν καταλήξουν να αγοράσουν μια νέα τηλεόραση, η τρέχουσα κονσόλα τους θα είναι σε θέση να υποστηρίξει τη νέα αυτή 4K τηλεόραση.

Το Xbox Series S έρχεται πρακτικά με τον ίδιο επεξεργαστή με το Series X, ίδιο SSD και υποστήριξη για τα ίδια next-gen χαρακτηριστικά, ωστόσο είναι εξοπλισμένο με GPU λιγότερων TFlops, λιγότερη και πιο αργή μνήμη, ενώ δεν έχει disc drive.

Η Microsoft, μιλώντας στο The Verge, ισχυρίζεται πως έχει κάνει πολλή έρευνα σχετικά με το τι πραγματικά χρειάζεται ένα παιχνίδι που τρέχει σε 4K 60FPS, για να μεταφερθεί στα 1440p και 60FPS. Από την άλλη, διάφοροι developers έχουν εκφράσει προβληματισμούς, οπότε μένει να δούμε τι θα συμβεί τελικά, όταν οι δύο κονσόλες κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Τα Xbox Series X και Xbox Series S θα κάνουν το ντεμπούτο τους παγκοσμίως στις 10 Νοεμβρίου. Στην ελληνική αγορά οι κονσόλες θα κοστίζουν 509,99 και 309,99 αντίστοιχα, με τις προ-παραγγελίες να ξεκινούν στις 22 Σεπτεμβρίου.