Ο δημιουργός των Rayman και Beyond Good & Evil αποχωρεί από το gaming και την Ubisoft

Θα εστιάσει στο δεύτερο χόμπι του
19 Σεπτεμβρίου 2020 10:34
Ο δημιουργός των Rayman και Beyond Good & Evil αποχωρεί από το gaming και την Ubisoft

Ο βετεράνος της Ubisoft, Michel Ancel, ανακοίνωσε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram πως έχει αποχωρήσει από την gaming βιομηχανία έπειτα από 30 χρόνια.

Συγκεκριμένα, δήλωσε:

Σήμερα είναι μια πολύ ξεχωριστή μέρα για μένα. Μετά από περισσότερα από 30 χρόνια, αποφάσισα να σταματήσω να εργάζομαι σε βιντεοπαιχνίδια και να επικεντρωθώ πλήρως στο δεύτερο πάθος μου, την Άγρια Ζωή!

Πολλοί από εσάς μπορεί να θέλετε να μάθετε τι θα συμβεί με το Wild και το Beyond Good & Evil 2. Μην ανησυχείτε, δεδομένου ότι εδώ και πολλούς μήνες τώρα, οι ομάδες είναι αυτόνομες και τα projects πηγαίνουν εξαιρετικά καλά. Σίγουρα θα δείτε όμορφα πράγματα σύντομα.

Ο Ancel είναι κυρίως γνωστός για τη δουλειά του στη σειρά Rayman, την οποία δημιούργησε στην Ubisoft το 1995. Το franchise γέννησε πολλά sequels όλα αυτά τα χρόνια και για αρκετό καιρό ο πρωταγωνιστής του ήταν κάτι σαν μασκότ της Ubisoft. Στη συνέχεια, το 2003, ο Ancel και η ομάδα του μας χάρισαν το φιλόδοξο Beyond Good & Evil, μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας που κατάφερε να αποκτήσει φανατικούς οπαδούς. Τέλος, ο Ancel δημιούργησε επίσης και το franchise Rabbids, το οποίο ξεκίνησε σαν spin-off των Rayman και γρήγορα εξελίχθηκε σε ένα αυτόνομο ‘γίγαντα’ που έχει αποκτήσει μέχρι και τηλεοπτική σειρά.

Ο Ancel τα τελευταία χρόνια ασχολούνταν με το Beyond Good & Evil 2, το οποίο είχε ανακοινωθεί στην E3 του 2017 και ήταν ένα project που ήθελε εδώ και πολλά χρόνια να φέρει εις πέρας. Παράλληλα, από το 2014, ο δημιουργός είχε ανακοινώσει το WiLD, το οποίο ανέπτυσσε με το δικό του στούντιο και όχι σε συνεργασία με την Ubisoft. Παραδόξως μέχρι σήμερα έχουμε δει ελάχιστα και από τα δύο projects, κάτι που είναι ανησυχητικό, παρά τις διαβεβαιώσεις του ίδιου.

Στον απόηχο της είδηση της αποχώρησής του, η Ubisoft εξέδωσε μια ανακοίνωση για την ανάπτυξη του Beyond Good & Evil 2, καθησυχάζοντας τους παίκτες, δίνοντας συγχρόνως την υπόσχεση πως θα δούμε περισσότερα του χρόνου.