Το PlayStation 5 είναι συμβατό με το 99% των PS4 παιχνιδιών που έχει δοκιμάσει η Sony

Ξεκαθαρίζει κάπως η κατάσταση
19 Σεπτεμβρίου 2020 00:15
Το PlayStation 5 είναι συμβατό με το 99% των PS4 παιχνιδιών που έχει δοκιμάσει η Sony

Τους τελευταίους μήνες, το τοπίο δεν ήταν απολύτως ξεκάθαρο σχετικά με το backwards compatibility στο PlayStation 5. Συγκεκριμένα, στην αρχική παρουσίαση ‘Road to PS5’, όπου και είχαμε μάθει τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κονσόλας, ο αρχιτέκτονας του συστήματος, Mark Cerny, είχε αναφέρει πως συμβατοί θα είναι αρχικά περίπου 100 δημοφιλής τίτλοι του PS4. Στη συνέχεια, η Sony προέβη σε περαιτέρω διευκρινίσεις, ξεκαθαρίζοντας πως δοκιμάζει χιλιάδες τίτλους.

Τώρα, ο επικεφαλής του PlayStation, Jim Ryan, έρχεται να βάλει τέλος στις αμφιβολίες. Αναλυτικότερα, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο Washington Post τόνισε ότι από τους εκατοντάδες PS4 τίτλους που έχουν δοκιμαστεί στο PS5, το 99% είναι συμβατό και μπορεί να παιχτεί. Θεωρητικά, λοιπόν, αν οι δοκιμές της εταιρίας συνεχίσουν το ίδιο ομαλά, το PlayStation 5 θα είναι συμβατό με σχεδόν όλα τα παιχνίδια του PlayStation 4.

Παρά τα καλά νέα, ακόμα δεν έχει γίνει απολύτως ξεκάθαρο αν θα υπάρχει κάποια λίστα συμβατών τίτλων αρχικά ή αν οι παίκτες θα μπορούν να δοκιμάσουν οποιοδήποτε παιχνίδι, ακόμα και αν δεν έχει επιβεβαιώσει ρητά την συμβατότητα η Sony.

Σε σχετικά νέα, ο Ryan γνωστοποίησε σε άλλη του συνέντευξη πως το PlayStation 5 δε θα είναι συμβατό με τα παιχνίδια των PlayStation 3, PlayStation 2 και PlayStation 1. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτό πατώντας εδώ.