Αφεντικό PlayStation: "Το μοντέλο του Game Pass δεν έχει νόημα για εμάς"

Ούτε και βιώσιμο, δηλώνει ο Jim Ryan
17 Σεπτεμβρίου 2020 18:23
Αφεντικό PlayStation: "Το μοντέλο του Game Pass δεν έχει νόημα για εμάς"

Στο χθεσινό PS5 Showcase event όπου αποκαλύφθηκαν όλες οι πληροφορίες γύρω από τη νέα κονσόλα της Sony, όπως η τιμή και η ημερομηνία κυκλοφορίας. Λίγο μετά το event το αφεντικό του PlayStation, Jim Ryan, παραχώρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο GamesIndustry.biz μιλώντας για το ενδεχόμενο ενός "Game Pass" μοντέλου, το οποίο προέκυψε μετά την ανακοίνωση του The PlayStation Plus Collection

Πρόκειται για ένα bonus στη συνολική συνδρομή του PS Plus όπου οι κάτοχοι του PS5 θα μπορούν να παίξουν δωρεάν μια πλειάδα τίτλων του PS4, που έγραψαν την δική τους ιστορία στην προηγούμενη γενιά. Εν ολίγοις ο Ryan δήλωσε πως το "Game Pass" μοντέλο "δεν βγάζει κανένα νόημα" για τα first-party παιχνίδια της Sony και απέκλεισε το ενδεχόμενο να προσφέρει ένα μοντέλο συνδρομής στα πρότυπα της Microsoft: 

Για εμάς το να έχουμε έναν κατάλογο παιχνιδιών δεν είναι κάτι που μας προσδιορίζει ως πλατφόρμα. Η δικιά μας φιλοσοφία όπως είδατε είναι "νέα παιχνίδια, φοβερά παιχνίδια". Τα έχουμε ξαναπεί αυτά, πώς δεν θα ακολουθήσουμε το δρόμο του να προσφέρουμε νέες κυκλοφορίες μέσα από ένα συνδρομητικό μοντέλο. 

Μάλιστα, δήλωσε πώς θα συνεχίσει να εστιάζει σε παιχνίδια με μεγάλο budget: 

Αυτά τα παιχνίδια κοστίζουν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, κάποια παραπάνω από $100 εκατομμύρια για να αναπτυχθούν. Αυτό εμείς δεν το βλέπουμε ως κάτι βιώσιμο. Θέλουμε να κάνουμε καλύτερα και μεγαλύτερα παιχνίδια και ελπίζουμε κάποια στιγμή με μεγαλύτερη συνοχή. Οπότε το να τα βάλουμε σε ένα συνδρομητικό πακέτο από την πρώτη ημέρα, για εμάς, δεν έχει νόημα. Για τους άλλους που είναι σε διαφορετική περίπτωση, μπορεί πράγματι να βγάζει νόημα, για εμάς όμως δεν ισχύει. 

Πώς σας φάνηκε η ανακοίνωση του PS Plus Collection;