Sony: «Η κοινότητα του PS4 θα είναι πολύ σημαντική για 3-4 χρόνια ακόμη»

Θα συνεχίσει την υποστήριξη η εταιρία
17 Σεπτεμβρίου 2020 11:07
Sony: «Η κοινότητα του PS4 θα είναι πολύ σημαντική για 3-4 χρόνια ακόμη»

Όπως σας ενημερώσαμε, η Sony φαίνεται πως υιοθετεί και αυτή τελικά μια cross-gen στρατηγική, αφού άκρως αναμενόμενοι τίτλοι του PS5, όπως για παράδειγμα τα Marvel’s Spider-Man: Miles Morales και Horizon Forbidden West, θα έρθουν τελικά και στο PS4.

Τώρα, ο CEO του PlayStation, Jim Ryan, έρχεται να αποκαλύψει ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Washington Post, δήλωσε πως η εταιρία δε θα εγκαταλείψει το PS4 για τουλάχιστον 3 με 4 χρόνια.

Συγκεκριμένα, το μέσο τον ρώτησε σχετικά με την αντίδραση των fans, οι οποίοι περίμεναν τα παιχνίδια της εταιρίας είναι φτιαγμένα αποκλειστικά για το PS5, αφού είχε τονίσει στο παρελθόν ότι πιστεύει στις γενιές. Στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε:

Κανείς δεν χρειάζεται να απογοητευτεί. Οι PS5 εκδόσεις αυτών των παιχνιδιών είναι κατασκευασμένες εξαρχής για να επωφεληθούν από το σύνολο των δυνατοτήτων του PS5. Συγχρόνως, θα προσφέρουμε δυνατότητα αναβάθμισης για τους χρήστες του PS4, οι οποίοι θα μπορούν να αποκτήσουν τις εκδόσεις του PS5 δωρεάν. Έχει να κάνει με το να δίνουμε επιλογές στον κόσμο και είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτό.

Η κοινότητα του PS4 θα συνεχίσει να είναι εξαιρετικά σημαντική για εμάς για τρία ή τέσσερα χρόνια. Πολλοί θα κάνουν τη μετάβαση στο PS5, κάτι που ελπίζουμε ότι θα συμβεί εφόσον έχουμε κάνει καλά τη δουλειά μας, αλλά δεκάδες εκατομμύρια θα εξακολουθούν να ασχολούνται με το PS4.

Για την ώρα δε γνωρίζουμε αν το χρονοδιάγραμμα αυτό σημαίνει πως διάφορα από τα παιχνίδια του PS5 θα έρχονται και στο PS4 για 3-4 χρόνια ακόμη. Ωστόσο, το σίγουρο είναι πως η τρέχουσα γενιά δε θα περιθωριοποιηθεί τουλάχιστον μέχρι το 2021, αφού φέτος οι κάτοχοι PS4 μπορούν να περιμένουν το Marvel’s Spider-Man: Miles Morales και του χρόνου το Horizon Forbidden West.