Η Ubisoft εξηγείται για τα γραφικά του Prince of Persia: Sands of Time Remake

«Το κάναμε για να ξεχωρίζει απ’ τα υπόλοιπα»
12 Σεπτεμβρίου 2020 14:46
Η Ubisoft εξηγείται για τα γραφικά του Prince of Persia: Sands of Time Remake

Με το αμήχανο χαμόγελο στο στόμα έμειναν πριν μερικές μέρες κατά τη διάρκεια του Ubisoft Forward event οι fans του πρίγκιπα, όταν και αποκαλύφθηκε το Prince of Persia: Sands of Time Remake. Πρόκειται για έναν τίτλο που ο κόσμος έχει αγαπήσει όσο λίγους στο παρελθόν και επανήρθε λοιπόν στην επικαιρότητα, αλλά όπως όλα δείχνουν -αν λάβουμε υπόψη τον διπλάσιο αριθμό dislikes που συγκέντρωσε στο YouTube- δεν είναι αυτό που ο κόσμος περίμενε. Αυτό κυρίως οφείλεται στα γραφικά του παιχνιδιού, τα οποία όπως αναφέρουν αρκετοί fans μοιάζουν σαν ένα πρόχειρο remaster παρά ως remake. Απάντηση, λοιπόν, σε όλα αυτά τα παράπονα, έρχεται να δώσει η Ubisoft Ινδίας, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε ο director του παιχνιδιού Pierre Sylvain-Gires στο The Mako Reactor, λέγοντας τα εξής:

Μεταχειριστήκαμε με έναν μοναδικό τρόπο τον οπτικό τομέα, γιατί θέλαμε να ξεχωρίζει απ’ τα υπόλοιπα παιχνίδια. Δεν είναι ένα ακόμα Assassin’s Creed, ούτε είναι ένα Prince of Persia όπως εκείνο του 2008. Έπρεπε να είναι κάτι μοναδικό. Αυτή, λοιπόν, η μαγεία και η φαντασία του παιχνιδιού, έπρεπε να αποτυπωθεί μέσω του κορεσμού των χρωμάτων και του φωτισμού. Ήταν μεγάλη πρόκληση για εμάς να καταφέρουμε να αποτυπώσουμε την οπτική ταυτότητα του παιχνιδιού σε αυτό στο remake.

Στην ίδια συνέντευξη, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, Syed Abbas, πρόσθεσε:

Για εμάς στην Ubisoft, η ποιότητα έχει την ύψιστη σημασία. Είναι πάντα κάτι που έχουμε κατά νου απ’ την αρχή. Το project βρίσκεται υπό ανάπτυξη τα τελευταία 2,5 χρόνια. Σε αυτό το διάστημα εργάστηκαν μέχρι και 170 άτομα. Για να μην αναφέρω άλλες επενδύσεις σε υποδομές που έγιναν για να καταφέρουμε να το εκσυγχρονίσουμε. Κι αν αναρωτιέστε, όχι, δεν έγινε καμιά περικοπή στον προϋπολογισμό του παιχνιδιού, ούτε αλλάξαμε το χρονοδιάγραμμά του.

Αξίζει να σημειωθεί πως το περιεχόμενο που είδαμε στο trailer αφορούσε την alpha build του παιχνιδιού. Οπότε το τελικό αποτέλεσμα λογικά θα διαφέρει κάπως με αυτό. Το Prince of Persia: Sands of Time Remake αναμένεται στις 21 Ιανουαρίου 2021 για PS4, Xbox One και PC. Παρακάτω ακολουθεί το εν λόγω trailer του παιχνιδιού.