Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το multiplayer του Call of Duty: Black Ops Cold War (BINTEO)

Νέα modes και χάρτες, τέλος για τους Specialists και πολλά ακόμη
09 Σεπτεμβρίου 2020 22:02
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το multiplayer του Call of Duty: Black Ops Cold War (BINTEO)

Πιστή στην υπόσχεσή της, η Activision πραγματοποίησε μια αναλυτική ζωντανή μετάδοση για να αποκαλύψει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το multiplayer κομμάτι του Call of Duty: Black Ops Cold War.

Ξεκινώντας, λοιπόν, η βασική αλλαγή σε σχέση με το προηγούμενο κεφάλαιο της σειράς Blacks Ops είναι πως οι Specialists -που είχαν διχάσει το κοινό- αποτελούν πλέον παρελθόν. Αντιθέτως, το φετινό παιχνίδι θα κάνει χρήση του ίδιου μοντέλου που είδαμε και στο Modern Warfare. Έτσι, θα έχουμε operators που θα διαφέρουν μόνο εμφανισιακά.

Επιπλέον, το Cold War θα επαναφέρει και το mini-map που είχαν παραδοσιακά τα Call of Duty που δείχνει όλους τους αντίπαλους παίκτες όταν πυροβολούν ως κόκκινες τελείες.

Φυσικά, όπως συμβαίνει και με το campaign, το multiplayer θα λαμβάνει χώρα το 1980 και θα ταξιδέψει τους παίκτες  στην έρημο της Ανγκόλα (Όνομα χάρτη: Satellite), στις παγωμένες λίμνες του Ουζμπεκιστάν (Crossroads), στους δρόμους του South Beach (Μαϊάμι), στα παγωμένα νερά του Βόρειου Ατλαντικού (Armada), μέχρι και στον πυρήνα του U.S.S.R. (Moscow). Φυσικά, αυτοί οι πέντε χάρτες είναι μόλις ένα μικρό δείγμα από το σύνολο που θα υπάρχει στο τελικό παιχνίδι.

Περνώντας τώρα στα modes, οι βετεράνοι της σειράς μπορούν να περιμένουν κλασσικά modes που έχουν λατρέψει στο παρελθόν, όπως για παράδειγμα τα Team Deathmatch, Search & Destroy, Domination και Kill Confirmed. Παράλληλα, το παιχνίδι θα εμπλουτιστεί με ολοκαίνουργιους τρόπους παιχνιδιού, όπως τα VIP Escort, Combined Arms και Fireteam. Μάλιστα, και το λατρεμένο Control mode του Black Ops 4 θα επιστρέψει στο Cold War.

Το Call of Duty: Black Ops Cold War θα προσφέρει για άλλη μια φορά παραδοσιακό ‘boots-on-the-ground’ gameplay που θα βασίζεται στην οικεία αίσθηση κίνησης και gunplay των προηγουμένων Black Ops τίτλων. Συγχρόνως, η ομάδα έχει φρεσκάρει την εμπειρία και με διάφορες αλλαγές και προσθήκες.

Ξεκινώντας με τα όπλα, ο τίτλος ενσωματώνει μια νέα μηχανή ήχου που θα συνεισφέρει σημαντικά στην κατανόηση και στην διάκριση των εχθρικών και των φιλικών πυροβολισμών, δίνοντας στους παίκτες καλύτερη αίσθηση του τι τους πυροβολεί μέσω τρισδιάστατου και κατευθυντικού ήχου.

Μια νέα προσθήκη για τα δεδομένα των Black Ops παιχνιδιών είναι τα Field Upgrades. Πρόκειται για in-game αντικείμενα που είτε βοηθούν το squad σας είτε κάνουν δυσκολότερη τη ζωή των αντιπάλων. Τα κερδίζετε αποκλειστικά στον χρόνο κάθε αγώνα και έχουν cooldown που διαρκεί και μετά από θάνατο.

Όσοι θέλουν να πειραματιστούν περαιτέρω με τα όπλα τους, θα έχουν πάλι την επιλογή του Gunsmith που επιστρέφει εμπλουτισμένο. Κάθε κύριο όπλο μπορεί να προσαρμοστεί με έως και 54 attachments σε οκτώ διαφορετικές θέσεις. Ομοίως, και τα Scorestreaks επιστρέφουν και δεν θα χάνονται στον θάνατο, αλλά θα έχουν cooldown για να αποφευχθεί το spamming.

Το Call of Duty: Black Ops Cold War θα είναι, αναμενόμενα, cross-platform παιχνίδι, αλλά και cross-generation αυτή τη φορά. Αυτό σημαίνει πως οι παίκτες στα PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S και Xbox Series X θα μπορούν να παίζουν μαζί.

Φυσικά, ο τίτλος θα κάνει χρήση ενός Battle Pass συστήματος, με μια ροή από δωρεάν post-launch περιεχόμενο, όπως νέοι χάρτες. Το αξιοσημείωτο είναι πως το σύστημα προόδου είναι ενοποιημένο με αυτό του Warzone και το inventory για τα δύο παιχνίδια θα είναι κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο βίντεο που ακολουθεί.