Δείτε 120fps gameplay πλάνα από το Xbox Series S και την ταχύτητα των loading times

Νέο βίντεο επίδειξης των δυνατοτήτων της κονσόλας
09 Σεπτεμβρίου 2020 17:51
Δείτε 120fps gameplay πλάνα από το Xbox Series S και την ταχύτητα των loading times

Μετά την αρχική αποκάλυψη του Xbox Series S πριν μερικές ώρες, η Microsoft έρχεται τώρα να μιλήσει αναλυτικά για την κονσόλα επόμενης γενιάς της που θα συνοδεύσει στα ράφια των καταστημάτων το Xbox Series X. Συγκεκριμένα, η εταιρία ανάρτησε τόσο ένα ειδικό δημοσίευμα στην επίσημη ιστοσελίδα της, όσο και ένα αναλυτικό βίντεο επίδειξης του Series S.

Σε αυτό ο υπεύθυνος της ανάπτυξης των δύο συστημάτων, Jason Ronald, μίλησε αναλυτικά για την μικροσκοπική κονσόλα. Το Xbox Series S, λοιπόν, αναμένεται να προσφέρει παρόμοια next-gen απόδοση και ταχύτητα, όπως το Xbox Series X. Αυτό συμβαίνει καθώς η κονσόλα διαθέτει παρόμοιο επεξεργαστή και ολόιδια I/O απόδοση με το Series X, κάτι που βοηθά του δημιουργούς παιχνιδιών να πετύχουν την ίδια απόδοση, απλά κάνοντας render σε μικρότερη ανάλυση.

Αναφέρεται πως το Xbox Series S είναι τέσσερις φορές πιο ισχυρό από το Xbox One, υποστηρίζοντας gaming μέχρι και σε 120fps, hardware-accelerated DirectX Raytracing, Variable Rate Shading και άλλες next-gen τεχνολογίες. Αναλυτικότερα, η κονσόλα θα έχει επεξεργαστή 8 πυρήνων Zen 2 αρχιτεκτονικής της AMD χρονισμένο στα 3.6GHz ή εναλλακτικά 3.4GHz αν το SMT είναι ενεργοποιημένο. Περνώντας στη RAM έχουμε 10GB GDDR6 στα 224GB/s. Ο SSD είναι ο ίδιος με αυτόν του Xbox Series X με χωρητικότητα 512GB. Τέλος, η GPU θα είναι RNDA 2 αρχιτεκτονικής από την AMD.

Η Microsoft αναφέρει πως η κονσόλα στοχεύει τα 1440p στα 60FPS για την πλειοψηφία των παιχνιδιών. Μάλιστα, επισημαίνει πως οι developers θα μπορούν να αναπτύσσουν τα παιχνίδια τους για το ικανότερο Xbox Series X και μειώνοντας την ανάλυση να πετυχαίνουν αντίστοιχα αποτελέσματα και στο Series S. Στο βίντεο βλέπουμε το Gears 5 να τρέχει σε 120FPS, ενώ παρουσιάζεται και η Quick Resume τεχνολογία, δείχνοντας πέντε παιχνίδια να αλλάζουν σε δευτερόλεπτα στο Xbox Series S.

Το Xbox Series S αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στις 10 Νοεμβρίου, με τιμή που θα ανέρχεται στα $299.