ΦΗΜΗ: Η Nintendo άρχισε να ζητά τα Switch παιχνίδια να είναι έτοιμα για 4K αναλύσεις

Προ των πυλών το αναβαθμισμένο Switch Pro;
09 Σεπτεμβρίου 2020 11:49
ΦΗΜΗ: Η Nintendo άρχισε να ζητά τα Switch παιχνίδια να είναι έτοιμα για 4K αναλύσεις

Εδώ και περίπου ένα χρόνο ακούγονται φήμες σχετικά με ένα αναβαθμισμένο Nintendo Switch, το οποίο θα είναι ικανότερο από τα τωρινά Switch και Switch Lite μοντέλα, μπορώντας να αποδώσει μέχρι και σε 4K αναλύσεις.

Τώρα ένα νέο ρεπορτάζ του Bloomberg αφήνει να εννοηθεί πως το φημολογούμενο Switch Pro είναι πιο κοντά από ποτέ. Συγκεκριμένα, το μέσο αναφέρει πως η Nintendo έχει αρχίσει τις προετοιμασίες για ένα αναβαθμισμένο Switch μοντέλο και ένα γεμάτο πρόγραμμα κυκλοφοριών για το 2021. Αρκετοί developers παιχνιδιών από τρίτες ομάδες, μιλώντας ανώνυμα, αποκάλυψαν ότι η εταιρία τους ζήτησε να κάνουν τα παιχνίδια τους έτοιμα για 4K αναλύσεις, γεγονός που υποδηλώνει πως το αναβαθμισμένο Switch έχει μπει στην τελική ευθεία.

Η Nintendo αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, όταν το μέσο ήρθε σε επικοινωνία με έναν αντιπρόσωπό της.

Το ρεπορτάζ του Bloomberg δε σταματά, όμως, εκεί. Συνεχίζοντας, το δημοσίευμα επισημαίνει πως η Nintendo ζήτησε από τους hardware συνεργάτες της να αυξήσουν ξανά την παραγωγή του Switch, με το στόχο της εταιρίας να φτάνει πλέον μέχρι και τα 30 εκατομμύρια για αυτό το οικονομικό έτος.

Ο ιαπωνικός κολοσσός αγωνίζεται να συμβαδίσει με τη ζήτηση για το μεγαλύτερο μέρος του τρέχοντος έτους, αφού η απίστευτη επιτυχία του Animal Crossing: New Horizons και η πανδημία αύξησαν κατακόρυφα τις πωλήσεις της. Για την ιστορία, τον Αύγουστο η Nintendo είχε αυξήσει την παραγωγή για φέτος σε 25 εκατομμύρια. Τελικά ούτε αυτό ήταν αρκετό και πλέον τα εργοστάσια δουλεύουν στο 120% για να καλύψουν τη ζήτηση, σύμφωνα με πηγές του μέσου που γνωρίζουν περισσότερα για το θέμα.

Το Nintendo Switch φαίνεται να μην έχει σταματήσει ακόμη την ανοδική του πορεία και η Nintendo μάλλον θέλει να συνεχίσει να βλέπει το βελάκι να πηγαίνει προς τα πάνω, εξού και όλες αυτές οι φήμες για κάποιο αναβαθμισμένο σύστημα που σίγουρα θα ενισχύσει τη ζήτηση. Φέτος, η εταιρία θα έχει να ανταγωνιστεί εξάλλου και τις κονσόλες επόμενης γενιάς PlayStation 5, Xbox Series X και Xbox Series S που ήδη έχουν τραβήξει πάνω τους τα βλέμματα.