Η CD Projekt αποκαλύπτει πόσα περίπου χρήματα ξόδεψε για την ανάπτυξη του Cyberpunk 2077

Πλησιάζοντας επίπεδα Rockstar Games
06 Σεπτεμβρίου 2020 14:18
Η CD Projekt αποκαλύπτει πόσα περίπου χρήματα ξόδεψε για την ανάπτυξη του Cyberpunk 2077

Όπως σας ενημερώσαμε, πρόσφατα η CD Projekt πραγματοποίησε μια τηλεδιάσκεψης για τους επενδυτές της, στο πλαίσιο της οποία αποκαλύφθηκαν μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά.

Αναλυτικότερα, όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό έγγραφο πατώντας εδώ, η εταιρία επισημαίνει πως έχει ξοδέψει πάνω από 448 εκ. πολωνικά ζλότι (121 εκατομμύρια δολάρια) για τα υπό ανάπτυξη παιχνίδια της. Φυσικά, το Cyberpunk 2077 είναι το βασικό project που έχει στα σκαριά το στούντιο, μαζί με το multiplayer mode του, ενώ υπό ανάπτυξη βρίσκεται και το mobile Witcher παιχνίδι, καθώς και κάποια άλλα εγχειρήματα που δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη. Επομένως, είναι λογικό να υποθέσουμε πως το budget του Cyberpunk 2077 σίγουρα ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό σημαίνει πως ο τίτλος συγκαταλέγεται στα ακριβότερα παιχνίδια που έχουν δημιουργηθεί ποτέ, πλησιάζοντας τα ποσά που ξοδεύει η Rockstar για τις παραγωγές της.

Επιπλέον, μαθαίνουμε πως οι development δαπάνες αυξήθηκαν κατά 77% (στα 111 εκατομμύρια πολωνικά ζλότι) μέσα στο πρώτο μισό του 2020. Η καθυστέρηση του τίτλου φαίνεται πως έκανε την εταιρία να ξοδέψει αρκετά περισσότερα χρήματα. Όπως αναφέρει το στούντιο, η τελευταία φάση της ανάπτυξης είναι τόσο η πιο δύσκολη όσο και η πιο ακριβή, όσον αφορά τις δαπάνες.

Τέλος, από την ίδια αναφορά μαθαίνουμε επίσης ότι υπάρχουν επί του παρόντος δύο ξεχωριστές ομάδες στη CD Projekt. Η μία είναι αυτή που ασχολείται φυσικά με το Cyberpunk, ενώ η άλλη είναι αφοσιωμένη στη σειρά Witcher, με διάφορα ενεργά projects όπως τα Gwent, Thronebreaker, και το mobile παιχνίδι The Witcher: Monster Slayer.

Το Cyberpunk 2077 αναμένεται στις 19 Νοεμβρίου για PC, PS4 και Xbox One. Ο τίτλος θα λειτουργεί από την πρώτη μέρα στα PS5 και Xbox Series X, αλλά οι κανονικές next-gen εκδόσεις του θα καταφθάσουν κάποια στιγμή το 2021.