Το Ratchet & Clank: Rift Apart του PS5 θα έχει και 60FPS mode

Η Insomniac δίνει την επιλογή στους παίκτες
29 Αυγούστου 2020 08:46
Το Ratchet & Clank: Rift Apart του PS5 θα έχει και 60FPS mode

To Ratchet & Clank: Rift Apart ήταν ένα από τα παιχνίδια του Opening Night Live της gamescom 2020 που συζητήθηκαν περισσότερο, αφού το extended gameplay demo των 7 λεπτών που είδαμε, κατάφερε να εντυπωσιάσει με τον τεχνικό του τομέα. Τώρα, η Insomniac Games ανακοίνωσε πως ο τίτλος του PS5 θα έχει επιλογές για καλύτερη ανάλυση ή για καλύτερο framerate, ανάλογα με τα γούστα των παικτών.

Αναλυτικότερα, μέχρι στιγμής γνωρίζαμε πως το παιχνίδι θα τρέχει στα 30FPS και με 4K ανάλυση. Ωστόσο, σε μια συνέντευξη που παραχώρησαν στο Famitsu, οι δημιουργοί τόνισαν ότι οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν και με υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης, αφού θα υπάρχει 60FPS mode, με χαμηλότερη βέβαια ανάλυση.

Παρακάτω ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης, μεταφρασμένο στα ελληνικά.

Οι βελτιώσεις στις μικρές λεπτομέρειες της εικόνας έχουν αντίκτυπο στο framerate και σίγουρα είναι μια ισορροπία που δύσκολα επιτυγχάνεται σε οποιοδήποτε παιχνίδι. Στην προκείμενη περίπτωση εστιάσαμε στο να εξισορροπήσουμε την άνεση της δράσης με τα πανέμορφα γραφικά, ενώ συγχρόνως επιτρέπουμε στους παίκτες να διαλέξουν μεταξύ δύο διαφορετικών επιλογών για ανάλυση ή framerate. Η πρώτη επιλογή είναι αυτή της 4K ανάλυσης στα 30FPS και η άλλη είναι μικρότερης ανάλυσης στα 60FPS.

Το Ratchet & Clank: Rift Apart βρίσκεται υπό ανάπτυξη αποκλειστικά για το PlayStation 5. Η ημερομηνία κυκλοφορίας του δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη, αλλά γνωρίζουμε ότι θα καταφθάσει στο 'παράθυρο κυκλοφορίας' της κονσόλας.