Η Valve αλλάζει το χρόνο επιστροφής χρημάτων στο Steam μόνο για το Microsoft Flight Simulator

Ύστερα από απαίτηση δεκάδων χρηστών του Steam
21 Αυγούστου 2020 13:19
Η Valve αλλάζει το χρόνο επιστροφής χρημάτων στο Steam μόνο για το Microsoft Flight Simulator

Το εξαιρετικά μεγάλο μέγεθος του Microsoft Flight Simulator είναι σίγουρα αποτρεπτικό για πολλούς παίκτες και μάλιστα δημιούργησε προβλήματα για την Steam έκδοση. Το βασικό παράπονο των χρηστών ήταν πως το παιχνίδι για να κατέβει απαιτεί 150GB αποθηκευτικού χώρου και αυτό συνέβαινε μέσα από τον δικό του launcher και όχι από τον μηχανισμό downloads του Steam. Το θέμα είναι πως όταν launcher του παιχνιδιού ξεκινούσε να κατεβάζει, παράλληλα ξεκινούσε και να μετρά και ο μετρητής του playtime.

Αυτό αμέσως έφερε αντιδράσεις στην PC κοινότητα, διότι η πλατφόρμα παρέχει τη δυνατότητα επιστροφής χρημάτων μόνο αν έχεις παίξει για λιγότερο από δύο ώρες. Εφόσον, ο μετρητής του Steam ξεκινούσε να μετρά από την εγκατάσταση του παιχνιδιού, όπως είναι λογικό, δεν θα μπορούσε να ζητήσει κανείς refund γιατί πολύ απλά οι χρήστες θα έτρωγαν ένα μεγάλο ποσοστό από αυτό το 2ωρο στην εγκατάσταση του τίτλου.

Φως στο όλο θέμα ήρθε να δώσει ο αντιπρόεδρος του μάρκετινγκ τμήματος της Valve, Doug Lombardi, ο οποίος δήλωσε στο PC Gamer ότι μόνο ο πραγματικός χρόνος που έχετε παίξει το παιχνίδι θα ληφθεί υπόψη όσον αφορά το θέμα της επιστροφής χρημάτων.

Η ώρα που παίρνει στο μηχάνημά σας για να κατεβάσει αυτό το περιεχόμενο δεν θα μετρηθεί ως χρόνος στην πολιτική επιστροφής χρημάτων του Steam.

Επομένως, και μετά την παρέμβαση του Lombardi, μείνετε ήσυχοι όσον αφορά το θέμα επιστροφής χρημάτων στο Microsoft Flight Simulator, μιας και θα μετριέται μόνο ο πραγματικός χρόνος παιχνιδιού.