Μάθαμε μερικούς από τους τρόπους που το DualSense του PS5 θα μεταμορφώνει το gameplay

Οι δημιουργοί των Spider-Man: Miles Morales και Deathloop μιλούν για τα χαρακτηριστικά του
21 Αυγούστου 2020 12:11
Μάθαμε μερικούς από τους τρόπους που το DualSense του PS5 θα μεταμορφώνει το gameplay

Πρόσφατα στο PlayStation blog διάφοροι developers μίλησαν για τα νέα χαρακτηριστικά του DualSense controller του PS5, όπως τα adaptive triggers και haptic feedback, εξηγώντας ότι σκοπεύουν να τα χρησιμοποιήσουν στα παιχνίδια τους.

Πιο συγκεκριμένα ο director του Deathloop, Dinga Bakaba, δήλωσε πως όταν μέσα στο παιχνίδι το όπλο μας θα παθαίνει εμπλοκή, τότε θα μπλοκάρουν και οι σκανδάλες του χειριστηρίου του PS5, αναγκάζοντας τον παίκτη να τις τραβήξει από το χειριστήριό του προκειμένου να ξεμπλοκάρουν.

Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος από τα adaptive triggers και haptic feedback του DualSense. Και τα δυο χαρακτηριστικά μάς έδωσαν την ευκαιρία να αποδώσουμε μια φυσικότητα στον έλεγχο του παιχνιδιού που είναι σημαντική στην αίσθηση που θέλουμε να υλοποιήσουμε.

Αυτό που επιθυμούμε είναι να κάνουμε την αίσθηση των όπλων μας να μοιάζει διαφορετική για το κάθε ένα. Αυτό που μου αρέσει ιδιαίτερα είναι πως όταν το όπλο μέσα στο παιχνίδι θα μπλοκάρει, τότε θα μπλοκάρουν και οι σκανδάλες του χειριστηρίου, δίνοντας έτσι στον παίκτη ένα άμεσο feedback προτού λάβει μέρος το animation. Γεγονός, που θα τον ωθήσει προκειμένου να ξεμπλοκάρει το όπλο του, να το κάνει με φυσικό τρόπο.    

Με τη σειρά του ο creative director του Spider-Man: Miles Morales, Brian Horton, αποκάλυψε πώς στην Insomniac χρησιμοποίησαν τις δυνατότητες του DualSense για να αναπαραστήσουν μεταξύ άλλων την "spider-sense" ικανότητα του χαρακτήρα.

Η ακρίβεια του haptic feedback μάς άνοιξε το δρόμο ώστε να κάνουμε πραγματικότητα κάποιες ιδέες που προέκυψαν από αυτό το χαρακτηριστικό. Στο Spider-Man: Miles Morales για παράδειγμα, θα μπορούμε με το haptic feedback να υποδείξουμε στους παίκτες από ποια μεριά έρχονται οι επιθέσεις, αφού θα τις νιώθουν από την αντίστοιχη μεριά του χειριστηρίου. Λόγω της υψηλής ανάλυσης που προσφέρει το haptics system του DualSense, μπορούμε να σπρώξουμε τη διάσταση του feedback που θα λαμβάνει ο παίκτης.

Για παράδειγμα, όταν θα πατάτε το τετράγωνο για να πραγματοποιήσετε την Venom Punch, θα αισθάνεστε την κορύφωση της βιοηλεκτρικής ενέργειας του Spider-Man να περνά προοδευτικά από την αριστερή μεριά του χειριστηρίου, προς τη δεξιά μεριά της πρόσκρουσης.

Το PS5 αναμένεται να κυκλοφορήσει την εορταστική περίοδο του τρέχοντος έτους. Για ό,τι νεότερο μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.