Το Metroid Prime 4 μάλλον απέχει ακόμη πολύ σύμφωνα με νέα θέση εργασίας

Η Retro Studios συνεχίζει το ταξίδι
15 Αυγούστου 2020 14:32
Το Metroid Prime 4 μάλλον απέχει ακόμη πολύ σύμφωνα με νέα θέση εργασίας

Όπως όλα δείχνουν, το Metroid Prime 4 μάλλον απέχει ακόμη πολύ. Συγκεκριμένα, μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, η ομάδα ανάπτυξης του τίτλου, Retro Studios, ανακοίνωσε πως αναζητά έναν Lead Producer που θα συμμετέχει στο ταξίδι της ανάπτυξης του τέταρτου κεφαλαίου.

Η εν λόγω δημοσίευση ακολουθεί παρακάτω.

Το αξιοσημείωτο είναι πως ο ρόλος του Lead Producer είναι πολύ σημαντικός. Αυτό μάλλον σημαίνει πως η ανάπτυξη του project μόλις τώρα προχώρησε από το στάδιο προετοιμασίας του pre-production και έτσι μόλις προέκυψε και η ανάγκη για αυτό το ρόλο. Αν πράγματι αυτή η πιθανότητα αληθεύει, σημαίνει πως η τελική κυκλοφορία του τίτλου βρίσκεται ακόμη αρκετά μακριά.

Το δεύτερο πιθανό σενάριο είναι η ανάπτυξη του παιχνιδιού να έχει προχωρήσει, αλλά να υπάρχουν προβλήματα στο στούντιο που να οδήγησαν στην αποχώρηση του προηγούμενου Lead Producer.

Βέβαια η πρόσληψη αυτή μπορεί να μην ούτε ένδειξη καθυστέρησης, ούτε προβλημάτων στην ανάπτυξης και απλά να παρερμηνεύεται. Το σίγουρο είναι πως το πέπλο μυστηρίου που σκεπάζει το project εγείρει απορίες.

Το Metroid Prime 4 αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στο Nintendo Direct που είχε πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της E3 2017. Τον Ιανουάριο του 2019, η Nintendo είχε ανακοινώσει μέσω ενός βίντεο στο επίσημο κανάλι της στο YouTube πως η ανάπτυξη θα ξεκινήσει εκ νέου και έτσι το project πέρασε από τα χέρια της Bandai Namco στην έμπειρη Retro Studios.

Για την ιστορία, το τελευταίο αριθμημένο κεφάλαιο της σειράς ήταν το Metroid Prime 3: Corruption που κυκλοφόρησε το 2007.