Η Ubisoft απέλυσε τον πρώην director του Assassin’s Creed Valhalla μετά από έρευνα

Σύμφωνα με την εσωτερική ανακοίνωση της εταιρίας
15 Αυγούστου 2020 10:22
Η Ubisoft απέλυσε τον πρώην director του Assassin’s Creed Valhalla μετά από έρευνα

Οριστικά την πόρτα εξόδου της Ubisoft, είδε ο πρώην creative director του Assassin’s Creed Valhalla, Ashraf Ismail. Πλέον επικυρώθηκε επίσημα η απομάκρυνσή του, ύστερα από κατηγορίες το περασμένο Ιούνιο για απιστία και κατάχρηση της επιρροής του, οι οποίες οδήγησαν στην παραίτησή του και στη διεξαγωγή έρευνας.

Εργαζόμενοι μάλιστα στα γραφεία της Ubisoft Montreal, όπου και αναπτύσσεται το Assassin’s Creed Valhalla, πληροφορήθηκαν για την απόφαση της Ubisoft πριν μερικές μέρες, αφού μετά από έρευνα εξωτερικής εταιρείας, διαπιστώθηκε ότι η απασχόληση του Ashraf στην εταιρία έπρεπε να τερματιστεί. Η αναφορά δε παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με την εμπιστευτική έρευνα, σεβόμενη την ιδιωτικότητα.

Για την ιστορία, στις 21 Ιουνίου ο Ismail κατηγορήθηκε στο Twitter από μια streamer εν ονόματι Dani, η οποία είπε πως ο director προσπαθούσε να εμπλακεί σε εξωσυζυγικές σχέσεις, αλλάζοντας το «status» του λογαριασμού του σε «ελεύθερος». Συγκεκριμένα η streamer είπε:

Αυτό το άτομο είναι παντρεμένο. Ξεκινά να κάνει κάτι μαζί σου, ενώ ξέρει ότι είναι παντρεμένος. Δε θέλω να περάσουν άλλες γυναίκες το ίδιο με εμένα. Ήδη αρκετές γυναίκες του χώρου, μου εκμυστηρεύτηκαν ότι επιχείρησε το ίδιο και με εκείνες.

Μετά από αυτό το γεγονός, ο Ismail ανακοίνωσε στις 24 Ιουνίου την παραίτησή του από το Assassin’s Creed Valhalla για προσωπικούς, όπως τόνισε, λόγους και τώρα ακολούθησε η οριστική απόλυση από την ίδια την εταιρία.