Το Animal Crossing: New Horizons είναι το δεύτερο πιο επιτυχημένο παιχνίδι όλων των εποχών στην Ιαπωνία

Ασύλληπτη πορεία για τον τίτλο της Nintendo
10 Αυγούστου 2020 09:15
Το Animal Crossing: New Horizons είναι το δεύτερο πιο επιτυχημένο παιχνίδι όλων των εποχών στην Ιαπωνία

Πριν μερικές ημέρες η Nintendo δημοσίευσε τα αποτελέσματά της για το πιο πρόσφατο οικονομικό της τρίμηνο. Στο πλαίσιο αυτό αποκαλύφθηκε πως το Animal Crossing: New Horizons έχει πουλήσει μέσα σε περίπου τρείς μήνες περισσότερα από 22 εκατομμύρια αντίτυπα. Πρόκειται για ένα πραγματικά απίστευτο ορόσημο, το οποίο καθιστά το Animal Crossing ως το δεύτερο αποκλειστικό παιχνίδι του Nintendo Switch με τις περισσότερες πωλήσεις.

Τα επιτεύγματα του παιχνιδιού δε σταματούν όμως εκεί. Με βάση τις πωλήσεις που δημοσίευσε η Nintendo, οι οποίες καλύπτουν την περίοδο μέχρι τις 30 Ιουνίου, το Animal Crossing: New Horizons είναι το τρίτο πιο επιτυχημένο παιχνίδι όλων των εποχών, με διαφορά μόλις 20,000 αντίτυπα από τη δεύτερη θέση.

Ωστόσο, μέσα στον Ιούλιο και την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, ο τίτλος έχει πουλήσει σχεδόν μισό εκατομμύριο ακόμη στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου. Αυτό σημαίνει πως πλέον έχει ξεπεράσει και τα Pokémon Gold/Silver, για να γίνει το δεύτερο πιο επιτυχημένο παιχνίδι όλων των εποχών στην Ιαπωνία. Η πρώτη θέση ανήκει στα Pokémon Red/Blue/Green, ωστόσο όπως όλα δείχνουν θα τα εκθρονίσει και αυτά πολύ σύντομα.

To Animal Crossing: New Horizons κυκλοφορεί αποκλειστικά για το Nintendo Switch.