Το Final Fantasy VII Remake ξεπερνά τις 5 εκατομμύρια πωλήσεις

Νέο ορόσημο για την Square Enix
08 Αυγούστου 2020 08:00
Το Final Fantasy VII Remake ξεπερνά τις 5 εκατομμύρια πωλήσεις

Φανταστικές πωλήσεις, όπως φαίνεται, πέτυχε το Final Fantasy VII Remake, αφού κατάφερε να πουλήσει πάνω από 5 εκατομμύρια αντίτυπα. Η ψηφιακή έκδοση, μάλιστα, στο ψηφιακό κατάστημα του PlayStation, σημείωσε τις υψηλότερες πωλήσεις στην πλατφόρμα από οπουδήποτε άλλο παιχνίδι στην ιστορία της Square Enix. Το χαρμόσυνο γεγονός αναρτήθηκε στο επίσημο Twitter λογαριασμό του παιχνιδιού, διευκρινίζοντας ότι το νούμερο αυτό αφορά τις ψηφιακές πωλήσεις και τα τεμάχια που στάλθηκαν σε καταστήματα.

Για την ιστορία, το Final Fantasy XV, το οποίο κυκλοφόρησε στα PS4 και Xbox One ταυτόχρονα πίσω στο 2016, πούλησε 5 εκατομμύρια αντίτυπα μέσα στις πρώτες 24 ώρες από το launch του, καταφέρνοντας έτσι το μεγαλύτερο λανσάρισμα του franchise έως σήμερα. Το Final Fantasy VII Remake κυκλοφόρησε στις 10 Απριλίου και έφτασε μόνο στην πλατφόρμα του PS4 το ίδιο νούμερο σε πέντε μήνες.

Η εταιρία, αναφερόμενη στα οικονομικά της αποτελέσματα, πρόσφατα είπε ότι οι physical πωλήσεις του Final Fantasy VII Remake ήταν χαμηλότερες απ' ότι αρχικά περίμενε, εξαιτίας της περιορισμένης παραγωγής και διανομής λόγω της πανδημίας.  Ωστόσο, η Square Enix σημείωσε ότι οι ψηφιακές πωλήσεις αυξήθηκαν σημαντικά, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της κερδοφορίας.