Το Steam κοψοχόλιασε για λίγο τους παίκτες – Ζητούσε να αγοράσουν παιχνίδια που είχαν ήδη

Τέλος καλό, όλα καλά
05 Αυγούστου 2020 12:28
Το Steam κοψοχόλιασε για λίγο τους παίκτες – Ζητούσε να αγοράσουν παιχνίδια που είχαν ήδη

Κάθε Τρίτη απόγευμα, το Steam πραγματοποιεί προγραμματισμένη συντήρηση στα συστήματά του, προκαλώντας μερικές φορές διακοπές λειτουργίας. Τα πράγματα, εχθές, φαίνεται να μην πήγαν και τόσο καλά, αφού μετά την ολοκλήρωση της συντήρησης, οι παίκτες διαπίστωσαν ότι ορισμένα παιχνίδια από τη βιβλιοθήκη τους έβγαζαν ξανά την ένδειξη «αγορά», αντί για «play», όταν προσπάθησαν να παίξουν.

Ακόμη κι αν ο χρήστης προσπαθούσε να προβεί ξανά σε αγορά, αυτό προκαλούσε σφάλμα στο σύστημα και παράλληλα το Steam έλεγε ότι το παιχνίδι βρίσκεται ήδη στη βιβλιοθήκη του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να το αγοράσει ξανά, αλλά ούτε να το «τρέξει». Το bug αυτό, όπως είναι προφανές, γέμισε όλα τα forums, όπως το Resetera. Μεταξύ των παιχνιδιών που φαίνεται να επηρεάστηκαν από αυτό το bug ήταν το Dead by Daylight, καθώς και παιχνίδια της Bethesda, όπως το Fallout: New Vegas.

Βέβαια, άλλος χρήστης του Reddit παρατήρησε ότι επηρεάζονται μόνο τα παιχνίδια που βρίσκονται σε προσφορά και παράλληλα στη βιβλιοθήκη ορισμένων παικτών. Ο επίσημος λογαριασμός του Dead by Daylight έσπευσε άμεσα στο Twitter για να μιλήσει γι’ αυτό το περιστατικό.

Κάποιοι παρατήρησαν ότι κλείνοντας το Steam το bug διορθωνόταν, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έπρεπε να γίνει καθαρισμός στην cache. Τέλος, φαίνεται πως το bug αποτελεί πλέον παρελθόν, αφού λίγες ώρες αργότερα το Steam ενημέρωσε τους χρήστες του μέσα από τα social media πως το πρόβλημα διορθώθηκε.

Εσείς παρατηρήσατε κάτι στη δική σας συλλογή; Πείτε μας στα σχόλια!

Tags: