Το FIFA 21 θα ελαττώσει την τοξικότητα βγάζοντας τους πιο ενοχλητικούς πανηγυρισμούς

Η ΕΑ αφαιρεί και το VAR
04 Αυγούστου 2020 21:19
Το FIFA 21 θα ελαττώσει την τοξικότητα βγάζοντας τους πιο ενοχλητικούς πανηγυρισμούς

Την online τοξικότητα από τον πιο διάσημο αθλητικό τίτλο της θέλει να ελαττώσει η Electronic Arts για αυτό και πήρε μερικές αποφάσεις για το επόμενο FIFA που σίγουρα θα προκαλέσουν αντιδράσεις. Η ΕΑ Sports επιβεβαίωσε την αφαίρεση δύο πανηγυρισμών από το FIFA 21, αυτή του "Shhh" και του "A-OK" καθώς με αυτούς θεωρείται πως ήταν υπερβολικά ενοχλητικοί αφού στις online αναμετρήσεις ο αντίπαλος υποχρεώνεται να τις δει και αυτό προκαλούσε αρκετά...rage quits, όπως είχε παραπονεθεί η κοινότητα. 

Πώς είναι άλλωστε να σε περνάει στο σκορ στο 90'+4 στην προτελευταία φάση του αγώνα, με εκείνη τη κεφαλιά που αναρωτιέσαι ακόμη "πώς μπήκε" και να σου πετάει τέτοιο πανηγυρισμό. Το έχετε πάθει το έχουμε κάνει όλοι και ξέρουμε πώς είναι. Ο άλλος ο πανηγυρισμός είναι αυτός που έκανε πρώτη φορά ο Dele Alli της Tottenham και μετατράπηκε σε ολόκληρο...challenge το 2018. 

Έγινε γνωστό πως ανάμεσα στους πανηγυρισμούς που θα εκλείψουν στη νέα έκδοση είναι το περίφημο dab και το "calma" που έκανε ευρέως γνωστό ο Cristiano Ronaldo. Η ΕΑ δήλωσε πως θα γίνουν και άλλες τροποποιήσεις στο τμήμα αυτό που μένει να τις δούμε, μαζί με το ότι μειώθηκε και η συνολική διάρκεια των πανηγυρισμών. 

Επίσης, μειώθηκαν και άλλοι τρόποι που ο αντίπαλος μπορούσε να σπαταλήσει χρόνο, όπως σε διάφορες στημένες φάσεις των οποίων η αναμονή έχει μειωθεί αισθητά. Θα γίνονται αυτόματα skip κάποια animation στα πλάγια ελέυθερα όπου ο παίκτης πήγαινε να πάρει τη μπάλα ή ο τερματοφύλακας περπατούσε αργά προς τη μπάλα. 

Το FIFA 21 επίσης έχει βελτιώσει τη λογική με την οποία θα σφυρίζει ο διαιτητής τη λήξη του αγώνα στα τελευταία δευτερόλεπτα, έτσι ώστε να γίνει πιο αληθοφανές και να μην λήγει ακριβώς βάσει ρολογιού. 

Συν τις όλες αλλαγές, το FIFA 21 θα "ξηλώσει" και το VAR σε μια κίνηση που πιθανότατα να το ακούγαμε ως είδηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο παρά εδώ. Κι όμως, η λογική της ΕΑ λέει πώς η προσθήκη του VAR σε ένα videogame θεωρήθηκε οξύμωρη, μιας και ήδη η CPU του παιχνιδιού κάνει καλά τη δουλειά της στο να εντοπίζει εάν μπήκε ή όχι κάποιο γκολ. 

Ο Lead Gameplay producer, Sam Rivera, εξήγησε αυτή την απόφαση λέγοντας:

Ξέρουμε πόσο δημοφιλές είναι το VAR αυτή τη στιγμή στο ποδόσφαιρο. Όπως και να έχει αυτή τη χρονιά αποφασίσαμε να εστιάσουμε σε χαρακτηριστικά που η κοινότητα ήθελε. Θεωρούμε ότι το VAR, από την άποψη ενός χαρακτηριστικού σε βιντεοπαιχνίδι, δεν προσθέτει τόσα όσα θα θέλαμε. 

Εσείς πως βλέπετε αυτές τις τροποποιήσεις και αλλαγές στο νέο FIFA; Πείτε μας στα σχόλια.

Το FIFA 21 θα κάνει το ντεμπούτο του στα PC, PS4, Xbox One και Nintendo Switch στις 6 Οκτωβρίου. Η next-gen έκδοση του παιχνιδιού είναι επίσης καθ’ οδόν και θα κυκλοφορήσει μαζί με τα PS5 και Xbox Series X.

Tags: